Geoana: Opozitia ar putea forma un nou Guvern daca trece motiunea

Miercuri, 11 August 2010, ora 19:59
829 citiri
Geoana: Opozitia ar putea forma un nou Guvern daca trece motiunea

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca daca opozitia isi va uni fortele, "nu numai retoric", in toamna acestui an Cabinetul Boc ar putea fi demis printr-o motiune de cenzura, iar viitorul Guvern putand fi dat de PNL si PSD, "cu sau fara voia presedintelui" Traian Basescu.

"Momentul de inflexiune va fi in toamna acestui an sau la inceputul anului viitor si sunt absolut convins ca, daca opozitia isi va uni, nu numai retoric, ci si in termeni temeinici fortele, vom putea aduna suficiente voturi in Parlament pentru ca o motiune sa treaca", a declarat Mircea Geoana pentru Mediafax.

Presedintele Senatului este de parere ca spre finalul acestui an ar putea avea loc "miscari spectaculoase" pe scena politica romaneasca.

"Vreau sa reamintesc ca un numar important, inclusiv de ministri, inclusiv ministrul Borbely care a spus de la tribuna Parlamentului ca, daca la 31 decembrie masurile, asa-zis temporare, de reducere a salariilor bugetarilor si crestere a TVA nu vor fi eliminate, in clipa respectiva considera ca participarea dansilor la guvernare nu se mai justifica. Deci, eu ma astept ca, in aceasta toamna, in aceasta iarna sa avem miscari spectaculoase pe scena politica romaneasca", a spus social democratul.

Mircea Geoana a reiterat ideea ca PSD si PNL ar putea forma o majoritate functionala ca sa conduca Guvernul, trecand chiar si peste vointa lui Traian Basescu.

"In primul rand, o majoritate care sa poata sa functioneze. A mai fost o astfel de majoritate, dar poate atunci au fost conditii poate prea apropiate de alegerile prezidentiale. Eu cred ca, in acest moment, pe lipsa de credibilitate pe care actuala conducere a Romaniei o are, pe fondul acestor sondaje catastrofale pe care le inregistreaza si presedintele, si PD-L, aparitia unei noi majoritati va duce la formarea unui guvern al acelei majoritati, cu sau fara voia presedintelui", a conchis acesta.

#Mircea Geoana guvern, #alianta PSD PNL guvernare , #stiri Mircea Geoana
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
da da si marmota .... :)
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Taci ca a inviat Geoana ! Poate le trece prin cap sa introduca pe ordinea de zi .... suspendarea Presedintelui !