Geoana se simte obligat sa mai candideze la prezidentiale

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 21:22
2136 citiri
Geoana se simte obligat sa mai candideze la prezidentiale
Foto: Realitatea TV

Mircea Geoana a afirmat ca si-ar dori sa mai candideze o data la prezidentiale si chiar are obligatia sa o mai faca o data pentru ca a castigat prima oara. El a adaugat ca poate ajunge la Cotroceni "fie in doua luni", "fie in 2014".

"Cum sa spun eu ca nu-mi doresc, dupa ce am castigat alegerile prezidentiale, sa mai incerc o data? Am obligatia sa incerc", a declarat Mircea Geoana la Realitatea TV.

Fostul candidat PSD la prezidentiale a precizat ca USL va alege candidatul potrivit pe baza unor sondaje.

"Fiecare din jucatorii care sunt influenti in ambele partide vor fi masurati si vom vedea care este cel mai apreciat de opinia publica romaneasca si de propriul partid", a spus Geoana referitor la persoana care va fi aleasa pentru a candida.

De asemenea, el a precizat ca PSD va organiza la timpul potrivit un Congres pentru a stabili candidatul sau pentru functia de prim-ministru, adaugand ca este prematur sa se spuna ca aceasta persoana va fi presedintele partidului.

"In PSD va fi un congres care va desemna candidatul de prim-ministru. Asta spune Statutul. De obicei, presedintele partidului avea un drept evident si un avantaj in aceasta discutie, dar sa spui astazi ca este sigur Ponta sau Antonescu premier sau presedinte, este mult prea prematur.

Putem sa speram ca aceasta Uniune va castiga alegerile parlamentare si ca va putea sa dea presedintele Romaniei, fie in anticipate, fie la alegerile la termen", a subliniat social-democratul.

#Geoana alegeri prezidentiale, #Geoana candidat prezidentiale, #USL candidat , #stiri Mircea Geoana