Geoana, Severin si Diaconescu au lipsit de la Consiliul convocat de Baconschi

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 18:00
896 citiri
Geoana, Severin si Diaconescu au lipsit de la Consiliul convocat de Baconschi

Mircea Geoana si Adrian Severin, dar si Cristian Diaconescu, fost membru al PSD, au lipsit joi de la primul Consiliul Consultativ convocat de seful diplomatiei, Teodor Baconschi.

Reuniunea desfasurata la sediul Ministerului de Externe a avut ca tema politica externa a Romaniei fata de Vecinatatea Estica. Ministrul roman de externe, Tedor Baconschi, a vrut sa discute cu fostii sefi de stat, prim-ministri si ministri de externe dupa ''90 despre evolutiile recente si pe plan bilateral din Rusia, Ucraina, Republica Moldova, din zona sud-caucaziana si central asiatica.

"Cred ca este un exercitiu firesc, tranpartinic, de continuitate in reflectie cu privire la temele importante ale politicii externe romanesti. Mi se pare elementar sa fructific experienta, expertiza, contactele inca utile ale celor care au fost in deceniile de tranzitie titulari ai politicii externe romanesti", a declarat ministrul Baconschi dupa incheierea Consiliului Consultativ al MAE.

Ministrul roman de externe a mai afirmat ca, in urma discutiilor, s-a conturat si ideea de a crea un Chatham House al Romaniei, "un club informal in care asemenea reuniuni sa aiba loc mai des, cu usile inchise, pe teme de interes national".

La intalnirea convocata la MAE de ministrul Teodor Baconschi au participat Sergiu Celac, Adrian Cioroianu, Lazar Comanescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Nastase,Teodor Melescanu, Petre Roman, Andrei Plesu, Calin Popescu-Tariceanu, Catalin Predoiu, Mihai-Razvan Ungureanu. La reuniune nu au fost prezenti Mircea Geoana, Adrian Severin si Cristian Diaconescu.

Consiliul Consultativ a fost o initiativa a lui Adrian Cioroianu in momentul in care a preluat sefia diplomatiei, la 5 aprilie 2007, fiind conceput ca un for de dezbatere si impartasire a experientei de catre fosti oficiali care au avut competente in domeniu. Ultima reuniune a acestui for a fost organizata in octombrie 2009 de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

#Geoana, #adrian severin, #Cristian Diaconescu, #consiliu Teodor Baconschi , #stiri Mircea Geoana