Geoana va interveni la MApN pentru sprijinirea Avioane Craiova

Joi, 22 Ianuarie 2009, ora 19:32
1232 citiri
Geoana va interveni la MApN pentru sprijinirea Avioane Craiova

Mircea Geoana a declarat joi la Craiova ca va interveni pe langa ministrul Apararii pentru deblocarea unui contract cu fabrica Avioane Craiova.

"Cei de la Avioane ne-au rugat si am sa incerc sa ajut, asa cum am facut si anul trecut. Am mai fost la Avioane si am sa-l rog pe ministrul Apararii, pe domnul ministru Stanisoara, sa analizeze si eventual sa aprobe deblocarea unui contract pentru modernizarea celor doua avioane IAR 99, care se afla deja intr-o faza avansata pe masa domniei sale si sunt convins ca intelege importanta pastrarii in viata a acestei unitati a industriei romanesti", a afirmat Mircea Geoana.

Pe de alta parte, liderul PSD a precizat ca singura sansa de "supravietuire" a uzinei de la Craiova este privatizarea, transmite corespondentul NewsIn.

"Nu va ascund faptul ca sansa de supravietuire a acestei companii fanion a industriei de profil din Romania este legata de o privatizare cu un partener strategic. De aceea, in urmatoarele zile, pe 30 ianuarie 2009, expira termenul legat de privatizare, pentru aceasta etapa eu sper sa gasim un partener destul de serios, care sa investeasca si mai ales sa nu schimbe profilul acestei companii", a spus Geoana.

Intrebat de ziaristi daca, din postura de vicepresedinte al CSAT ar putea lega in vreun fel privatizarea Avioane Craiova de contractul de achizitionare de catre statul roman al avioanelor multirol, presedintele Senatului a spus ca aceasta decizie nu-i apartine.

"Nu e decizia mea si cred ca trebuie sa avem in vedere doua componente. Aceasta firma importanta are de lucru pentru ca exista un program de inzestrare a Armatei Romane, pe ceea ce exista in derulare astazi, dar cred ca ambitia reala pentru cei de la Avioane si pentru mine si pentru noi este sa putem gasi un investitor strategic", a precizat Geoana.

Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave.

ACV este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Geoana spune ca Basescu nu l-a sunat dupa declaratia lui Saftoiu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, la Craiova, ca nu a fost contactat de presedintele Basescu dupa declaratiile facute de fostul director al SIE Claudiu Saftoiu privind ascultarea convorbirilor telefonice dintre el si Iliescu.

"Eu de cand aud zvonurile acestea nu prea mai vorbesc la telefon, ca sa fiu sigur", a spus, in gluma, Mircea Geoana. "N-am primit un astfel de telefon, dar cred ca acest tip de subiect sunt convins ca nu reprezinta un subiect politic. Nu m-a sunat (Traian Basescu - n.red.)", a adaugat liderul PSD.

Fostul presedinte Ion Iliescu a anuntat, miercuri seara, intr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3, ca a fost sunat de presedintele in functie, Traian Basescu, asigurandu-l ca "nu se ocupa" cu interceptarea fostului presedinte, iar scandalul iscat de Claudiu Saftoiu este "o facatura".

Ion Iliescu a mai precizat ca i-a spus lui Traian Basescu "am luat nota de aceasta declaratie a presedintelui".

Fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu a spus la postul de televiziune Realitatea ca in urma cu unul sau doi ani seful statului i-ar fi relatat o convorbire telefonica dintre Mircea Geoana si Ion Iliescu. In aceeasi emisiune, Saftoiu, a mai sugerat si ca sunt multe servicii secrete care s-ar ocupa cu interceptarea telefoanelor.

Apoi, Saftoiu a retractat declaratiile initiale, afirmand ca din presa ar fi aflat ca Traian Basescu ar fi fost la curent cu continutul discutiilor telefonice dintre politicieni ai opozitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Mircea Geoana, #Basescu sunat, #dupa declaratie Saftoiu , #stiri Mircea Geoana