Geoana vrea sa discute cu Isarescu si Vladescu despre majorarea taxelor

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 12:16
1198 citiri
Geoana vrea sa discute cu Isarescu si Vladescu despre majorarea taxelor

Mircea Geoana, seful Senatului, ii invita, sapatamana viitoare, pe guvenratorul BNR Mugur Isarescu si pe ministrul de Finante Sebastian Vladescu la Parlament.

Geoana vrea sa discute despre posibila crestere a taxelor si despre disponibilizari, informeaza Antena 3.

Seful Senatului doreste sa discuta "in contextul situatiei economice in care se afla Romania si ingrijorarea opiniei publice fata de o posibila crestere a taxelor si a anvergurii disponibilizarilor".

"In cadrul acestei intalniri vor fi analizate situatia economica actuala, in contextul noilor discutii cu reprezentantii FMI, riscurile si oportunitatile momentului si solutiile posibile de redresare economica.

Situatia economica si sociala in care se afla Romania este un motiv de ingrijorare la nivelul opiniei publice si la nivelul institutiilor statului. Recenta vizita a reprezentantilor FMI, evolutiile in plan international si impactul lor asupra economiei nationale, precum si semnalele ingrijoratoare cu privire la posibile cresteri de taxe si impozite au contribuit la accentuarea starii de neincredere a publicului fata de actiunea institutiilor si fata de sansele pe care le avem de a depasi cat mai curand criza economica", se arata intr-un comunicat al PSD.

Invitatia are drept motiv "o buna informare a opiniei publice si depasirea unor temeri care se fac tot mai auzite astazi in societatea romaneasca".

Surse guvernamentale au declarat, marti, ca Fondul Monetar International (FMI) s-a aratat inflexibil in discutiile cu Guvernul din zilele acestea si a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%.

Reprezentantii Executivului au afirmat insa ca ministrii cabinetului Boc nu sunt de acord cu o eventuala crestere a taxelor in semestrul II din acest an, intrucat "o majorarea a TVA in plina recesiune ar duce la scadere economica si in 2010".

Ulterior, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a afirmat ca exista mai multe variante de lucru privind cresterea cotei unice si a TVA, dar ca nu s-a discutat inca despre majorarea TVA la 25%.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, nu a dorit sa comenteze pe tema tintei de deficit si despre posibilitatea majorarii acesteia sau a taxelor, precizand insa ca taxele nu vor creste in urmatoarele luni.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Mircea Geoana taxe, #discutie Geoana TVA, #discutie Geoana Isarescu , #stiri Mircea Geoana
Comentarii