Ziare.com

Mircea Geoana a discutat cu seful FMI despre situatia economica a Romaniei

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 12:13

   

Mircea Geoana a discutat cu seful FMI despre situatia economica a Romaniei
Mircea Geoana, presedintele Senatului, s-a intalnit marti cu seful FMI, Dominique-Strauss Kahn, cu care a discutat despre situatia economica a Romaniei.

In ceea ce priveste prognoza economica a Romaniei pe acest an aceasta va fi, cel mai probabil, mai pesimista decat cea prefigurata initial de catre Guvern, pe fondul unei cresteri modeste in principalele economii europene, se arata intr-un comunicat al sefului Senatului, Mircea Geoana.

Aceasta contractie economica mai severa din Romania va insemna ca autoritatile vor trebui sa ia masuri suplimentare de reducere a cheltuielilor si, cel mai probabil, vor renunta la numeroase obiective de investitii, ceea ce va insemna amanarea crearii de locuri de munca.

In cadrul intalnirii de la Washington s-a discutat si despre nevoia de a gasi un mai bun echilibru intre masurile de reducere a deficitului si repornirea economiei si crearea de noi locuri de munca.

Acest echilibru poate fi obtinut prin adoptarea de catre statul roman a unor masuri mai eficiente de atragere a fondurilor europene, dar si prin finantare de la buget a proiectelor de infrastructura.

O alta masura ar fi simplificarea procedurilor administrative, astfel incat sa se creeze un mediu de afaceri atractiv pentru investitorii straini.

Una dintre concluziile intalnirii a fost ca este nevoie de continuarea unui dialog structurat cu FMI, dar si cu Banca Mondiala si Comisia Europeana, chiar si in absenta unui nou imprumut.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, se afla la Bucuresti, in perioada 26 iulie - 4 august, pentru a incheia cea de-a cincea evaluare a indeplinirii de catre Romania a Acordului Stand-By, semnat in mai 2009.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 991 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TZOPAILA - PROSTANAC "a discutat cu seful FMI despre situatia economica a Romaniei" Hai mă, laaaaasssăăăă! HA!

.

 

Vrea sa ii vinda niste pepeni de Dabuleni sefului misiuni FMI

Ca programul economic al dl Geoana ca de altfel si al dl Antonescu este :
Jos Basescu
Jos Basescu
Jos Basescu
Marim pensiile,salariile,ajutoarele sociale,alocatiile,subventiile si scadem toate impozitele.

rau fac unii ca se baga in seama

desi nu sunt in satre sa isi traga fermoarul fara sa o prinda

 

Va aduceti aminte de banc ?

Si la ce i-a folosit dlui. Kahn ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor