Mircea Geoana, anchetat de ANI (Video)

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 09:07
8725 citiri
Mircea Geoana, anchetat de ANI (Video)

Mircea Geoana este reclamat de catre Agentia Nationala de Integritate la Parchetul instantei supreme, pentru fals in declaratii in legatura cu achizitionarea unui apartament si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro.

Mircea Geoana nu ar fi declarat nici o tranzactie de terenuri, aflate in proprietatea Mihaelei Geoana.

In urma articolelor din Academia Catavencu, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat si a verificat averea senatorului Mircea Geoana. Cercetarile au fost extinse si la sotia senatorului, Mihaela Geoana.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, republicata, senatorii reprezinta una dintre categoriile de persoane care au obligatia declararii averii si a intereselor. ANI adauga ca Geoana a fost informat cu privire la declansarea procedurii de verificare.

Se pare ca Mihaela Geoana a a incasat dividende de la "Topcont Invest" S.R.L., in cuantum de 100.000 RON, iar Geoana nu a mentionat in declaratie suma de 90.400 de lei.

Sotia lui Geoana mai are o cota indiviza de 70% din 17 loturi de teren scoase din circuitul agricol, situate in intravilan in Bucuresti, sector 1, teren achizitionat "cu un pret mult subevaluat fata de pretul real", adauga ANI.

Terenul nu s-a regasit in declaratia de avere a lui Geoana, precizeaza Agentia. Potrivit verficiarilor ANI, Geoana nu figureaza cu venituri declarate si inregistrate pentru anii 2006, 2007 si 2009, iar sotia liderului PSD nu figureaza cu venituri declarate pe anul 2009.

ANI adauga ca in 2006, Geoana Mihaela a reintrat in posesia pretului platit pentru teren (48.300 EURO), iar Barba Octavian Vasile (varul acesteia - n.r.), in posesia cotei de 70% din cele 17 loturi de teren intravilan, ca urmare a rezolutiunii contractului de vanzare-cumparare prin conventie autentificata intre cele doua parti.

"Suma de 48.300 EURO constituie venit realizat pe parcursul anului 2006, insa aceasta nu a fost inscrisa de domnul Geoana Mircea Dan in declaratia de avere datata 26 decembrie 2006, completata si depusa in calitate de senator", se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.

Mai mult, potrivit documentelor depuse de avocatul lui Geoana la dosar in 2009, sotia lui Geoana a incheiat un antecontract de cumparare pentru un apartament aflat intr-o locuinta aflata in constructie, in Bucuresti, si pentru doua locuri de parcare, in valoare de 733.000 de euro. Antecontractul nu a fost inregistrat la notariat si nu este datat, adauga ANI.

"Antecontractul de vanzare-cumparare incheiat de "Cefin Real Estate Residence" S.R.L. si doamna Geoana Mihaela (in calitate de promitent-cumparator, cat si in calitate de reprezentant al promitentului-vanzator), in vederea achizitionarii unui apartament si a doua locuri de parcare, in valoare de 733.000 EURO, nu contine o incheiere notariala de autentificare sau o data certa, putand fi redactat si antedatat oricand", mai arata sursa citata.

Citeste si:
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...