Mircea Geoana, dupa excluderea din PSD: Ponta a mimat ca isi depune mandatul si a santajat. Va fi istorie si va manca popcorn

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 21:30
8026 citiri
Mircea Geoana, dupa excluderea din PSD: Ponta a mimat ca isi depune mandatul si a santajat. Va fi istorie si va manca popcorn
Foto: Gandul Live

La putin timp dupa excluderea din PSD, Mircea Geoana a declarat ca iesirea sa din partid a fost regizata de Victor Ponta si de Liviu Dragnea, pentru a acoperi esecul de la prezidentiale.

Potrivit acestuia, "Ponta trebuia sa-si dea demisia de la PSD in prima secunda". Oricum, in momentul in care se va termina guvernarea Ponta, "va fi executat fara mila", a declarat Mircea Geoana pentru Gandul Live.

"Cat sta la guvernare, Ponta sta la sefia PSD. Cand va pierde guvernarea va fi executat fara mila", a spus el.

Din punctul sau de vedere, excluderea sa din partid este "o forma de disperare": "Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi si, surpriza, vinovatul sunt eu. E o forma de disperare. (...)

Ziua deciziilor la PSD: Geoana, Vanghelie si Sova au fost exclusi LIVE

Ponta a mimat ca isi depune mandatul. Nu a fost nicio discutie cu privire la analiza acestor alegeri. Au fost discutii despre Facebook, ca a fost o forta supranaturala care l-a impiedicat pe Ponta sa castige alegerile.

La sfarsit i-a santajat cu mandatul de presedinte si premier. I-a santajat. Nu cred ca plange cineva dupa Ponta la sefia partidului, dar de pierderea guvernarii, da. (...) Guvernarea se va pierde si Ponta va avea timp sa manance popcorn ca aliment de baza", a afirmat Mircea Geoana.

Legat de sedinta de joi seara, fostul candidat la prezidentiale a declarat: "A fost o discutie de 5 ore, regizata pentru scopul lui Ponta si Dragnea de a scapa de mine din partid".

Victor Ponta: Nu ma tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

Mircea Geoana s-a referit si la caracterul lui Victor Ponta, observand o "uriasa carenta de caracter". "Eu am fost solidar uman cu Ponta pentru ca stiu prin ce a trecut", a tinut el sa remarce.

Ponta, legat de o viitoare candidatura: Nu vreau sa incurc!

Dupa parerea sa, ce s-a intamplat joi, inclusiv excluderea sa din partid, nu face decat sa-i accelereze caderea politica lui Victor Ponta: "Cred ca multi din PSD s-au lamurit acum cu el".

Ponta, despre guvernarea de dupa pierderea alegerilor prezidentiale

"Oamenii si-au pregatit meticulos scenariul, au avut si cateva cozi de topor. Ei nu inteleg ca avem de gestionat un esec major politic", afirma Geoana.

Din punctul sau de vedere, esecul la aceste prezidentiale a venit nu din cauza lui Ion Iliescu sau a felului in care este PSD perceput, un partit comunist, "ci de un tip de a face politica, lipsa de empatie cu lumea si ce s-a intamplat in diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia sa nu faca sectii".

"Cineva din campanie, din zona conducerii campaniei a decis (sa nu fie sectii suplimentare in diaspora - n.r.) Undeva intre BEC si campanie trebuie sa cautam cauza. Cineva a luat decizia in logica electorala. Sper ca nu a fost nmeni atat de zanatic sa o faca deliberat", a adaugat Mircea Geoana.

"Ponta trebuia sa-si dea demisia de la PSD in prima secunda. Nimic nu-l impiedica astazi. Cred ca in cateva luni de zile Ponta este istorie. Putea sa lase cel putin una din cele doua functii. Cand va pierde sefia guvernului, va pierde si sefia partidului. Nu va sta la guvernare pana in 2016", mai afirma Mircea Geoana.

Conducerea PSD s-a reunit joi, incepand cu ora 12:00, pentru a analiza esecul inregistrat la alegerile prezidentiale si pentru a gasi cele mai bune solutii pentru viitorul partidului, dar si al Guvernului.

Principalele subiecte dezbatute in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) au fost ramanarea la guvernare, restructurarea Guvernului, reconfigurarea conducerii PSD, data congresului extraordinar, tot cu aceasta ocazie decizandu-se si exlcuderea din partid a lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova.

Dupa pierderea alegerilor prezidentiale, mai multi lideri ai PSD au sustinut ca este nevoie de asumarea responsabilitatii si producerea unor schimbari. Unii au cerut iesirea de la guvernare, altii schimbarea lui Liviu Dragnea, presedintele executiv.

Ponta, calaul lui Geoana: Eu l-am propus pentru excludere

Victor Ponta a admis, joi seara, ca este responsabil de propunerea excluderii lui Mircea Geoana din partid, fara a indica insa si motivele.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Geoana despre excluderea din PSD, #Mircea Geoana reactie excludere PSD, #Geoana exclude PSD reactii, #Geoana Ponta caracter , #stiri Mircea Geoana
Comentarii