Mircea Geoana: O sesiune extraordinara a Parlamentului ar fi nejustificata

Marti, 22 Iunie 2010, ora 19:56
1147 citiri
Mircea Geoana: O sesiune extraordinara a Parlamentului ar fi nejustificata

Presedintele Senatului, Mircea Geoana (PSD), a declarat marti, la finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului, ca, in opinia sa, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului este "nejustificata".

Acesta a explicat ca la Camera Deputatilor nu este nevoie de prelungirea activitatii si pe perioada vacantei parlamentare fiindca deputatii vor vota in cursul saptamanii viitoare codurile de procedura civila si penala.

In ceea ce priveste Senatul, dintre legile importante aflate pe ordinea de zi, legea ANI urmeaza sa fie dezbatuta miercurea viitoare, iar termenul pentru raportul comisiei pentru invatamant privind legea educatiei a fost prelungit.

Geoana a afirmat, totusi, ca exista cateva situatii in care parlamentarii ar trebui sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara.

Intre acestea, presedintele Senatului a amintit situatia unei rectificari bugetare sau necesitatea "supervizarii" de catre Parlament a modului in care Executivul va pune in aplicare pachetul de masuri de austeritate pentru care si-a angajat raspunderea.

#Mircea Geoana, #Geoana sesiune nejustificata, #Geoana sesiune extraordinara , #stiri Mircea Geoana