PD-L ar putea depune plangere penala impotriva lui Geoana

Joi, 18 Martie 2010, ora 11:57
1966 citiri
PD-L ar putea depune plangere penala impotriva lui Geoana

Pedelistii ar fi primit ordin de la liderii partidului, Emil Boc, Vasile Blaga si Radu Berceanu, sa deblocheze situatia de la Senat, ca sa salveze imaginea partidului.

Pentru opinia publica si pentru ochii oficialului FMI, Dominique Strauss-Kahn, asteptat pe 30 martie la Bucuresti si interesat in mod special de legea pensiilor, aflata in Comisia de munca la Senat, PD-L mimeaza pacea, scrie Romania Libera.

In culise, liderii PD-L pregatesc insa un nou atac la adresa lui Mircea Geoana si mizeaza pe sprijinul independentilor.

"Vrem sa depunem o plangere penala pentru abuz in serviciu, pentru ca deja comportamentul lui este de natura penala. Face ce vrea de parca Senatul ar fi al lui", au declarat surse citate de Romania Libera.

Dupa anuntul renuntarii temporare la demersul declansat in urma cu o saptamana, plenul Senatului a luat din nou foc, din cauza refuzului lui Mircea Geoana de a include pe ordinea de zi cererea independentului Serban Mihailescu de a se inscrie in Comisia de regulament. El a argumentat ca s-ar ajunge din nou in blocaj.

Grupul mixt al independentilor a folosit insa acest nou refuz al lui Mircea Geoana ca pretext pentru sanctionarea presedintelui Senatului, dar si a senatorilor PSD si PNL din Biroul Permanent cu avertisment public scris. Daca plenul aproba cererea, ceea ce e foarte posibil, senatorii sanctionati disciplinar prin avertisment scris nu vor putea reprezenta institutia vreme de trei luni; sanctiunile se aplica pentru fiecare abatere si se cumuleaza.

Dar toate procedurile dureaza aproape 80 de zile, timp de respiro pentru Geoana si Opozitie. Nu inseamna insa ca in aceasta perioada puterea nu va incerca sa reia demersurile directe pentru revocarea lui Geoana. Dar, daca nu va reusi direct, PD-L mizeaza pe succesul tertipului independentilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#revocare Mircea Geoana PDL, #armistitiu Senat Mircea Geoana , #stiri Mircea Geoana
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Poza Orlanda
Orlanda
rank 3
ar putea, normal ca ar putea, doar ca nu asta era sesnul...ci al unei probabilitati de care nu se stie nimci sigur dar se vorbeste!