Stanisoara il contrazice pe Geoana: Decizia privind avioanele multirol se va lua in CSAT

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 15:12
2322 citiri
Stanisoara il contrazice pe Geoana: Decizia privind avioanele multirol se va lua in CSAT

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a declarat, vineri, ca decizia privind oportunitatea demararii in 2009 a procesului de achizitie pentru avioanele multirol se va lua in cadrul CSAT, sustinand ca afirmatiile lui Mircea Geoana sunt "pur personale".

"Din punctul meu de vedere, afirmatiile domnului Geoana reprezinta o opinie subiectiva, pur personala. Decizia privind oportunitatea demararii in 2009 a procesului de achizitie a avioanelor multirol se va lua in cadrul institutional, respectiv in CSAT", a declarat Stanisoara pentru Newsin.

Totodata, Stanisoara sustine ca modernizarea si dezvoltarea capabilitatilor operationale ale Armatei Romane reprezinta nu doar o ratiune de securitate nationala, dar si de indeplinire a angajamentelor asumate fata de NATO.

Romania va renunta probabil anul acesta la un proiect de a cumpara avioane de lupta in valoare de cateva miliarde de dolari pentru a-si ridica aviatia la standardele NATO, din cauza lipsei de fonduri, a declarat, joi, pentru Reuters, Mircea Geoana.

"Este in afara oricarei discutii sa cumparam avioane anul acesta intr-o situatie atat de dificila. Avem cateva tranzactii in desfasurare care vor fi mentinute, avem trupe in Afganistan si cred ca investitiile in capacitatea trupelor noastre desfasurate in strainatate este prioritatea numarul unu", a spus Geoana.

Romania se apropia de finalizarea acestui proiect anul trecut, mai multi membri ai Guvernului spunand in septembrie ca decizia este la distanta de "cateva saptamani", dar cumpararea avioanelor a fost amanata din cauza alegerilor parlamentare din noiembrie.

Cinci companii sunt in competitie pentru contractul estimat de fostul guvern la peste patru miliarde de euro. Romania ar avea de ales intre F-16 construit de Lockheed Martin Corp, F-18 construit Boeing Co, Rafale construit de compania franceza Dassault, Gripen construit de grupul suedez SAAB si Eurofighter de la EADS.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Mihai Stanisoara, #Mircea Geoana, #achizitie avioane multirol , #stiri Mircea Geoana