Stanisoara il contrazice pe Geoana: Decizia privind avioanele multirol se va lua in CSAT

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 15:12
2241 citiri
Stanisoara il contrazice pe Geoana: Decizia privind avioanele multirol se va lua in CSAT

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a declarat, vineri, ca decizia privind oportunitatea demararii in 2009 a procesului de achizitie pentru avioanele multirol se va lua in cadrul CSAT, sustinand ca afirmatiile lui Mircea Geoana sunt "pur personale".

"Din punctul meu de vedere, afirmatiile domnului Geoana reprezinta o opinie subiectiva, pur personala. Decizia privind oportunitatea demararii in 2009 a procesului de achizitie a avioanelor multirol se va lua in cadrul institutional, respectiv in CSAT", a declarat Stanisoara pentru Newsin.

Totodata, Stanisoara sustine ca modernizarea si dezvoltarea capabilitatilor operationale ale Armatei Romane reprezinta nu doar o ratiune de securitate nationala, dar si de indeplinire a angajamentelor asumate fata de NATO.

Romania va renunta probabil anul acesta la un proiect de a cumpara avioane de lupta in valoare de cateva miliarde de dolari pentru a-si ridica aviatia la standardele NATO, din cauza lipsei de fonduri, a declarat, joi, pentru Reuters, Mircea Geoana.

"Este in afara oricarei discutii sa cumparam avioane anul acesta intr-o situatie atat de dificila. Avem cateva tranzactii in desfasurare care vor fi mentinute, avem trupe in Afganistan si cred ca investitiile in capacitatea trupelor noastre desfasurate in strainatate este prioritatea numarul unu", a spus Geoana.

Romania se apropia de finalizarea acestui proiect anul trecut, mai multi membri ai Guvernului spunand in septembrie ca decizia este la distanta de "cateva saptamani", dar cumpararea avioanelor a fost amanata din cauza alegerilor parlamentare din noiembrie.

Cinci companii sunt in competitie pentru contractul estimat de fostul guvern la peste patru miliarde de euro. Romania ar avea de ales intre F-16 construit de Lockheed Martin Corp, F-18 construit Boeing Co, Rafale construit de compania franceza Dassault, Gripen construit de grupul suedez SAAB si Eurofighter de la EADS.

Citeste si:
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Follow the money! Cum să înțelegi criza politică românească
Două expresii s-au consacrat în istorie pentru a descifra ce determină evenimente aparent absconse: „cherchez la femme” și „follow the money”. La noi, e preponderentă varianta...
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîțu, despre sumele alocate prin PNRR: ”Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie”
Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 27 septembrie, că este un moment istoric pentru România după ce primii bani prin PNRR vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii...
Sursa: Ziare.com