Unele sedinte de plen ale Senatului vor fi difuzate la TVR 3

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 19:53
794 citiri
Unele sedinte de plen ale Senatului vor fi difuzate la TVR 3
Foto: wordpres.com

TVR 3 va transmite, din decembrie, in direct, sedintele de plen ale Senatului. In acest fel, conducerea institutiei isi doreste ca activitatea senatorilor sa fie mai vizibila.

Presedintele Mircea Geoana si-a exprimat dorinta inca din luna martie ca anumite "momente de substanta politica" sa fie transmise de postul public de televiziune.

"O ora sau doua de transmisie directa" la Televiziunea publica. Aceasta era propunerea lui Mircea Geoana la patru luni de cand se afla la sefia Senatului, relateaza Evenimentul Zilei.

"Am putea sa avem o data pe saptamana o ora, o ora si jumatate, din momentele cu adevarat pline de substanta politica, de subiecte importante", propunea, in martie, Geoana.

Visul i s-a implinit saptamana trecuta, cand Biroul Permanent a votat un parteneriat intre Senat si TVR 3. Postul de stiri va transmite live sedintele plenului Senatului, care, de regula, se tin in zilele de luni, de la orele 15.00, si in zilele de miercuri, de la 9.00.

La sedinta Biroului Permanent din 29 septembrie, asa cum reiese din stenograma intalnirii, Ion Moraru, secretarul general al Senatului a precizat ca TVR 3 va transmite si o parte a lucrarilor comisiilor.

Propunerea a starnit reactii, chestorul Verestoy Attila s-a aratat deranjat de propunerea ca senatorii sa fie filmati si cand lucreaza in comisii.

In acest moment, potrivit Regulamentului Senatului, la sedintele comisiilor pot asista reprezentantii presei, dar numai daca membrii comisiei nu decid, cu majoritate de voturi, ca dezbaterile sunt secrete.

Anca Boagiu ar fi vrut la TVR 1

In aceeasi sedinta, Anca Boagiu, vicepresedintele Senatului din partea PD-L, s-a aratat dezamagita ca transmisiile din plenul Senatului nu au loc chiar la TVR sau la TVR 2.

In acest moment, sedintele de plen ale Senatului sunt transmise, in direct, si pe site-ul institutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Mircea Geoana TVR3, #transmisii live sedinte Senat, #live sedinte plen Senat, #TVR3 live sedinte Senat , #stiri Mircea Geoana