Geoana: Basescu nu are dreptul sa vorbeasca in numele clasei politice

Marti, 05 Mai 2009, ora 16:10
1773 citiri
Geoana: Basescu nu are dreptul sa vorbeasca in numele clasei politice
Foto: Impact News

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca nu regreta ca partidul sau a votat legea care majoreaza salariile profesorilor cu 50%, insa profesorii trebuie sa inteleaga ca nu mai exista banii anticipati anul trecut, deci nu mai pot primi majorari.

"Faptul ca aceasta lege a fost votata de toate partidele, inclusiv de fostul Guvern, de toti parlamentarii, arata ca nu a fost doar un gest de natura electorala", a sustinut liderul PSD, aratand ca nu regreta ca aceasta lege a fost adoptata, fiind doar "o intentie normala de a putea sa dam invatamantului locul strategic in tot ce inseamna planul de dezvoltare al Romaniei".

Liderul PSD a mai sustinut ca presedintele Basescu nu are dreptul de a vorbi in numele clasei politice despre eroarea adoptarii acestei legi. "Presedintele Romaniei nu poate vorbi in numele clasei politice romanesti, poate sa vorbeasca eventual in numele partidului pe care il reprezinta, inclusiv ca presedinte", a declarat presedintele Senatului.

Geoana a spus ca in acest moment trebuie avuta o discutie cu profesorii pentru reesalonarea platii acestor drepturi salariale.

"Trebuie sa avem o discutie serioasa si corecta cu cadrele didactice, pentru a stabili un cadru pentru reesalonari. Atunci cand am stabilit prin Pactul pentru Educatie sa acordam 6% din PIB pentru educatie, inclusiv cresteri salariale pentru profesori, cred ca a fost un gest natural. Daca nu poate fi realizat in intregime, e alta discutie. Dar nu putem sa spunem ca a fost o eroare, cred ca e o exagerare", a mai sustinut liderul PSD.

Mircea Geoana a explicat ca un dialog sincer cu profesorii este calea optima de rezolvare a acestei situatii.

"S-au schimbat conditiile, nu mai sunt banii pe care ii anticipam anul trecut. (...) Trebuie sa avem o discutie onesta cu profesorii, sa spunem ca resursele sunt limitate, sa stabilim un calendar corect de esalonare a platei acestor salarii. (...) Chiar daca e criza trebuie sa gasim disponibilitatea macar la dialog. O discutie sincera e mai buna ca dialogul surzilor, pe care inclusiv presedintele l-a avut cu sindicatele", a conchis social-democratul.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca actiunile de protest ale profesorilor sunt rezultatul unor decizii ale clasei politice, si nu al unor decizii ale elevilor si parintilor, si ca isi asuma "eroarea" de a fi promulgat Legea de majorare a salariilor profesorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mircea Geoana, #Traian Basescu, #dialogul surzilor, #Pact Educatie, #sindicate invatamant , #Traian Basescu