Geoana cere Guvernului sa continue dezbaterea despre sistemul de sanatate

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 23:15
1825 citiri
Geoana cere Guvernului sa continue dezbaterea despre sistemul de sanatate

Senatorul Mircea Geoana considera retragerea proiectului de lege a Sanatatii o "infrangere tactica" a presedintelui Traian Basescu si spune ca dezbaterea despre reforma Sanatatii trebuie sa continue.

"Miza mobilizarii publice din ultimele zile trebuie sa fie cu mult mai mare decat infrangerea tactica a Presedintelui Basescu, consfiintita prin apelul acestuia catre Primul-Ministru de a retrage din dezbaterea publica proiectul Legii sanatatii.

Romania are nevoie de o noua Lege a sanatatii, care sa asigure eficienta, accesibilitatea si finantarea sustenabila a sistemului de sanatate. Aceasta lege trebuie sa fie insa rezultatul unei dezbateri de societate, cat mai ample, care sa implice profesionistii si populatia, nu a unui experiment creat in laboratoarele puterii", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Fostul prezidentiabil PSD apreciaza ca retragerea legii din dezbaterea publica nu rezolva nimic daca nu este insotita de anuntarea unei dezbateri nationale in legatura cu principiile si viziunea care sa stea la baza unui nou sistem de sanatate.

"Dupa ce romanilor le va fi clar ce ii asteapta si care sunt cele mai bune optiuni pentru un sistem de sanatate care sa functioneze in interesul lor, atunci sunt sigur ca legea sanatatii va fi adoptata si nu va intampina in niciun fel o opozitie atat de brutala pe cat am vazut in ultimele zile", remarca Mircea Geoana.

In opinia sa, dezbaterea despre sistemul de sanatate din Romania trebuie sa continue prin implicarea unui numar cat mai mare de profesionisti si cetateni, nicidecum sa se incheie.

"Este datoria Guvernului si a Primului-Ministru sa fie initiatorii unei dezbateri nationale oneste despre cel mai bun sistem de sanatate pentru Romania", sustine Mircea Geoana.

Guvernul a retras proiectul legii Sanatatii de pe site si a declarat inchisa dezbaterea publica, la cererea presedintelui Traian Basescu.

Basescu renunta la actualul proiect de Lege a Sanatatii

Intr-o declaratie publica tinuta vineri seara la Palatul Cotroceni, presedintele a acuzat minciuna, manipularea si dezinformarea din ultimele zile pe tema noii legi a Sanatatii si a cerut public retragerea proiectului, constatand ca desi toata lumea se plange de starea in care se afla sistemul sanitar nimeni nu pare sa doreasca schimbarea lui.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...