Geoana: Constitutia Romaniei trebuie modificata total

Sambata, 31 Ianuarie 2009, ora 10:50
2604 citiri
Geoana: Constitutia Romaniei trebuie modificata total

Constitutia Romaniei ar trebui modificata total, a declarat sambata, presedintele Senatului Mircea Geoana.

"Cred ca Romania are nevoie de o noua Constitutie, nu doar de amendarea ei pe ici pe colo, si cred ca acest proces de revizuire a Constitutiei trebuie sa fie la capatul unui proces de regandire a intregului esafodaj al statului roman", a spus Mircea Geoana, sambata, la Sinaia, unde are loc o intalnire a liderilor PSD.

"Din punctul meu de vedere, reforma Constitutiei ar trebui sa fie ultimul palier dupa ce ne miscam agresiv catre descentralizare, catre reforma modului in care Guvernul functioneaza", a mai spus Geoana.

De asemenea, liderul PSD a aratat ca, in conditiile in care exista o neincredere fata de faptul ca legea fundamentala a fost redactata si revizuita dupa chipul unor persoane aflate in acele momente la putere, este important sa se urmareasca finalitatea institutionala.

"Eu cred ca ar fi bine sa evitam sa avem o astfel de dezbatere si poate un referendum intr-un an electoral, in special din punct de vedere al alegerilor prezidentiale", a spus Geoana.

Dezbaterea trebuie sa porneasca, ampla dezbatere publica, nu cred ca o sa dureze ani de zile, dar cred ca undeva anul viitor, dupa alegerile parlamentare, la inceput de ciclu parlamentar si al noului presedinte am putea sa procedam la o revizuire a Constitutiei, a aratat presedintele Senatului.

Tot in acest context, Geoana a explicat ca principala prioritate a coalitiei aflata acum la guvernare - PSD+PC-PD-L - este sa schimbe Romania din temelii.

"Principala noastra prioritate sa schimbam din temelii modul in care functioneaza Romania", a explicat Geoana, pentru Antena 3.

In ceea ce priveste dezbaterea codurilor penal si de procedura penala, Geoana considera ca trebuie sa aiba loc in Parlament si a recomandat instituirea unei date limita pentru adoptarea lor.

Geoana a sustinut ca, in pofida unei presiuni interne si externe, dezbaterea codurilor trebuie sa fie un proces asezat, care sa aiba loc in Parlament.

"Continui sa cred, in pofida unei presiuni pe care o simtim din interior si de la Bruxelles, ca este mai sanatos, mai corect, mai randuit sa procedam la o dezbatere accelerata in Parlamentul Romaniei, sa ne stabilim o data limita in care aceste coduri sa treaca prin filtrul necesar al Parlamentului national si sa putem sa dam aceste coduri, care din pacate ar fi trebuit sa intre in vigoare, o parte din ele, inca din 2004, cand erau gata promulgate", a declarat presedintele Senatului, la intalnire cu grupurile parlamentare ale PSD si PC.

Liderul PSD a adaugat ca majoritatea pe care Guvernul o are in Parlament trebuie folosita astfel incat Romania sa atraga mai multe fonduri europene si sa finalizeze descentralizarea tarii.

"Folosirea acestei majoritati pe care guvernul actual o are inseamna ca trebuie sa fim mai ambitioasi si trebuie sa ne organizam pentru atragerea fondurilor europene, descentralizarea tarii", a spus Mircea Geoana.

Intrebat cum merg lucrurile in sanul coalitiei, Geoana a spus ca "suntem in romania si asta ne cam ocupa cam tot timpul, functioneaza bine, este intr-o faza de rosaj, trebuie sa ne indreptam atentia penru diminuarea efectelor crizei economice".

Dupa ce seful MAI Liviu Dragnea s-a declarat, vineri, nemultumit de bugetul pe care l-a primit Internele, Geoana a spus ca "fiecare ministru este in felul sau nemultumit de bugetul acorat", insa ca bugetul nu este unul perfect si mai trebuie actualizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana Constitutie, #modificare Constitutie, #Constitutie Traian Basescu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Vom avea o ROMÂNIE PROSTĂNACĂ !