Geoana: Interventia din Libia nu a fost explicata suficient de clar

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 11:57

   

Geoana: Interventia din Libia nu a fost explicata suficient de clar
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, spune ca operatiunile militare din Libia nu au fost explicate romanilor "suficient de clar".

Fostul ministru de Externe mai crede ca NATO nu va fi la comanda actiunii militare internationale din statul african. In plus, daca regimul lui Moammar Gaddafi nu este inlaturat cat mai repede, se va intra intr-un "impas", estimeaza Geoana.

"Aceasta interventie militara nu a fost explicata romanilor suficient de clar. A existat o anumita ambiguitate in pozitia noastra. A fost un interviu la televiziunea publica al presedintelui Basescu, in care a spus practic ca nu ne asociem acestei actiuni, a folosit cuvantul 'razboi' intr-o conotatie negativa seful statului.

In clipa in care nu vorbesti cu opinia publica romaneasca si sa spui ca e vorba de inlaturarea unui dictator sangeros, a unui prieten al lui Ceausescu...

Daca mai tineti minte, in timpul deciziei de a ne alatura interventiei militare din Irak, opinia publica romaneasca era de acord cu inlaturarea lui Saddam. Deci e o chestiune si de cum pregatesti opinia publica romaneasca. Daca seful statului spune ca este o actiune gresita si nu participam la razboi, evident ca lumea se duce catre cel care este considerat ca detinatorul pozitiei supreme in statul roman.

Cred ca daca am explica mai clar ca este vorba de o actiune profund umanitara, impotriva unui om care-si tortureaza si-si ucide propriul popor...", a declarat Geoana, la RFI.

El mai crede ca exista riscul ca operatiunile din Libia sa dea gres.

"Exista un risc intotdeauna in astfel de operatiuni sa nu se ajunga suficient de repede la concluzia dorita. Daca inlaturarea regimului Gaddafi nu se va produce suficient de rapid, in clipa respectiva intram intr-o oarecare forma de impas. Daca Gaddafi rezista, este un lucru prost pentru tara pe care inca o reprezinta si este un lucru prost si pentru intreaga regiune si pentru NATO si pentru Uniunea Europeana.

Daca el va rezista, atunci lucrurile devin un pic mai complicate. Opinia publica occidentala nu are multa rabdare, nici cea franceza nu are multa rabdare, presedintele Sarkozy are si el alegeri anul viitor, in mai. Din momentul respectiv, exista un risc ca toata aceasta desfasurare de forte sa para ca nu a produs efectele scontate, suficient de repede si suficient de credibil. Este un risc pentru operatiunea militara din Libia", a mai spus presedintele Senatului.

Citeste mai mult despre Geoana: Interventia din Libia nu a fost explicata suficient de clar pe RFI.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 828 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
adsal
rank 5
SE POATE SA NU FI FOST EXPLICATA SUFICIENT
DA LA TELEVIZIUNILE COALITIEI SOCIALISTE A FOST COMENTATA DE "SPECIALISTI" DE MARCA GEN CIUVICA,ANTONESCU... CEL MAI CONCRET A FOST GEOANA CARE,SPRE MIRAREA MULTORA A FACUT O DEMONSTRATIE DE BUN SIMT.
nightmare
rank 5
Geoana,dute culcate !!!!.....e prea mult pentru tine !!!!!
...
romanianwars
rank 1
mai exact
cum minti de bine poporul ca sa accepte ceva. Poate ar trebui sa apara la televizor si sa spuna cum motivele invadarii Irakului s-au dovedit a fi false, cum populatia e si mai saraca decat era, si cum acum sunt si ei impuscati de guvernul lor.
romanianwars
rank 1
Cred ca daca am explica mai clar ca este vorba de o actiune profund umanitara, impotriva unui om care-si tortureaza si-si ucide propriul popor...", a declarat Geoana, la RFI.
Adica vreti o varianta potrivita voua, una fabricata, mai bine spuneti adevaraul sa vedem atunci ce sustinere aveti :))
Utilizator sters
AIA ERA, 'CARE ERA" ! ... :)):)):)) ESPLICATZIUNEA NU FU FU, NU FU F U ... FOARTE CLARA ...
Mircea, cand te lucrara Ashtia cu "Flacara Violeta" din ... Proximitate

(Emitzatoriu de InfraSunete, vezi Mashina Galbena de la Lovilutzie ...)

Io m-am prins si te-am intzeles ... :)):)):))

Acu' vaz ca UNA din DOUA :

a. Ori te lucreaza Ashtia CONTINUU, din Casa

(De regula, DIN TV, ca TE VAD in TOATE Ipostazele, DACA este in Dormitoriu ...Ccearceaf in Cap,lu' TVuu', cel putzin in Timpu' ... :)):)):))

b. Ori, NU MAI ESTE NEVOIE sau NU a fost NICIODATA Nevoie ...
Daca NU pricepi, CE vrusei a-tzi zice, intreaba-l pe Nen'tu Nelu, Fost Cotrocelu ... :)):)):))

Ai Grija mare ca NU te va ierta NICICAND ...

De Fapt A-L LIPSI PE NEA NELU DE ULTIMII SAI ANI DE SEF POLITIC A FOST UN ACT POLITIC SINUCIGASH CARE DOVEDESHTE, MAI MULT DECAT ORICE CA ...

NU ERA NEVOIE DE FLACARA VIOLETA ... :)):)):))

Io zic sa te duci dupa Severin, ca ai terminat-O cu Politica ...

TOATA Lumea vede cestia asta, NUMAI Matale NU ...

Si, Copii Rai ce sunt, NU itzi spune NICI UNU' ...

Io sunt BUN si ASCUOLTA-MA ...
DACA mai potzi sa ieshi ...
DACA te mai lasa ...

Io in Locu' Matale as FUGI DeParte de Lumea Dez-lantzuita ...

Negreshit, NeClintit, NeAbatut, Ferm, Inebranlabil si, mai ales I_Re_Futabil ...
DACA era Re_Futabil itzi spuneam Io ...
NU MAI ESTE !
Utilizator sters
LEGATURA DINTRE RADIATZIILEGAMA SI ANEMONE A FOST DEMONSTRATA ... LA FEL SI LEGATURA DINTRE PUN'TAJELE PHORUMAKS, DESIGUR SI CESTIA CU INFRASUNETELE SI "VERIFICAREA" DE PROXIMITATE DIN TV SI MICROFONAREA DOMITZILIILOR ...
Mai sunt de lamurit CRITERIILE de Aplicare ... :)):)):))

De PREA Multe ori sunt Rezultatul UNOR COMENZI Particulare...
Privatizarea este co Cestie Universala, NU NUMAI in Economie ...

ORIGINALA DemoCratzie, d'Aia este si Greu de Intzeles BINE si Corect Politic ...
In Schimb este Foarte ushor de intzeles GRESHIT ...
online
rank 5
auzi ce spune dumnealui !
"seful statului a folosit cuvantul 'razboi' intr-o conotatie negativa"
singurul moment in care cuvintul "razboi" poate fi folosit cu o conotatie pozitiva este atunci cind te afli in tabara celui agresat !
daca esti agresat , cu tancul in curte, evaluezi optiunile:
- sa ma las calcat de tanc
sau
-sa raspund agresiunii, moment in care se declanseaza un razboi
propozitia care contine cuvintul "razboi" are , in acest caz, o conotatie pozitiva ; presupune existenta unei sanse ca tancul sa nu te calce !!! ( iar faptul ca mai ai o sansa...intotdeauna ar trebui sa nasca un zimbet...sau o descretire a fruntii ..oricum ceva cu o conotatie pozitiva !)
Inca putin si vom auzi: sentiment de ...razboi placut, razboi sublim, "razboiule... te doresc!" sau... "mai vreau un razboi" !
Nu de alta dar am auzit deja..."razboi pentru pace" !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor