Geoana: O sa-l vedem pe jovialul domn de la FMI inapoi la Bucuresti

Marti, 11 Mai 2010, ora 15:46
2366 citiri
Geoana: O sa-l vedem pe jovialul domn de la FMI inapoi la Bucuresti

Mircea Geoana a declarat marti ca intalnirea dintre Traian Basescu si reprezentantii partidelor si ai sindicatelor a fost un esec care "era deja anuntat".

"Eu am sa fac ce trebuie sa fac ca presedinte al Senatului: i-am adresat lui Emil Boc o invitatie sa se explice in fata Senatului fiindca apar masuri tot mai dure, intr-un fel e o crestere a taxelor mascata, o masura gresita", a declarat Geoana la Antena 3, precizand ca intalnirea cu Traian Basescu era un "esec anuntat".

Consultarile de la Palatul Parlamentului, minut cu minut

Fostul presedinte al PSD a spus ca este destul de improbabil ca pachetul promis FMI sa fie dus la indeplinire pana la 1 iunie. "O sa-l vedem pe jovialul domn Jeffrey Franks, de la FMI, inapoi la Bucuresti discutand despre alte masuri, fiindca acest pachet este extrem de brutal si greu de pus in practica", a completat Mircea Geoana.

"Numeroase masuri sunt dincolo de litera legii si a Constitutiei si, vor sau nu vor, membrii Guvernului vor ajunge la noi discutii cu FMI. Modelul grecesc (al presiunii - n.r.) nu e unul bun dar ma astept la masive proteste din partea sindicatelor si daca ar fi o mai buna colaborare intre ele am avea de castigat . O voce mult mai unitara a sindicatelor ar fi un plus pentru Romania. (...)Acum ies la suprafata toate minciunile si promisiunile neonorate", a mai spus seful Senatului.

PSD cheama sindicatele la consultari

Faptul ca Europa a pus la bataie un trilion de euro ca sa scapam de criza este un lucru bun si pentru noi, a spus Geoana, care e de parere ca in acest moment este nevoie de o "coagulare" a Opozitiei.

"Eu cred ca astazi, in loc sa fi iesit fiecare partid cu versiunea lui alternativa, ar fi trebuit sa fie nevoie de o intalnire comuna a Opozitiei. Cel mai elaborat document cu masuri alternative a fost al PC-ului.

Veriga slaba e o incercare de fructificare a situatiei actuale din partea fiecarui partid. Motiunea de cenzura trebuia redactata in comun, de cei mai buni specialisti ai partidelor din Opozitie. Eu intotdeauna am crezut ca unirea face puterea, e usor sa spui 'Jos Guvernul Boc'... In loc sa se vorbeasca la nesfarsit de alegeri anticipate, o intalnire intre PNL, PSD si PC ar fi fost buna ca sa se iasa cu solutii alternative", a comentat fostul lider al social democratilor.

Geoana: Anticipatele nu sunt o solutie

Geoana a mai declarat ca nu crede ca daca el ar fi fost ales presedinte situatia economica ar fi fost mai buna. El a spus ca Basescu si echipa lui nu sunt reformatori, asa cum incearca sa para, si a aratat ca "urmatoarele luni de zile vor aduce o reconfigurare politica si sociala", care s-ar putea materializa prin schimbarea Guvernului.

Anticipatele nu sunt o solutie, a mai spus Geoana, fiindca romanii "sunt obositi si au avut trei ani la rand de alegeri". "Daca se vor produce, alegerile anticipate vor fi rezultatul unor presiuni sociale imense".

Seful Senatului a spus ca Traian Basescu este presedintele doar a unei jumatati de tara.

"Faptul ca presedintele a venit la Parlament si a vorbit exclusiv cu partidele puterii il face sa fie presedintele a jumatate de Romanie. Basescu nu poate sa inteleaga nici in al doilea mandat ca ar trebui sa incerce sa treaca puntea sa aiba un dialog si cu alte parti care nu il sustin, inclusive cu presa...", a declarat Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana criza Romania, #Mircea Geoana FMI masuri , #Traian Basescu