Geoana: Toate cheile sunt din nou la Basescu

Luni, 06 Februarie 2012, ora 18:02
2349 citiri
Geoana: Toate cheile sunt din nou la Basescu
Foto: Facebook

Mircea Geoana a comentat, luni, demisia premierului Emil Boc, spunand ca important este sa se schimbe nu doar Guvernul, ci si "modul de guvernanta", dar si ca acum "toate cheile sunt din nou la Traian Basescu".

"USL i-a dat sansa unei 'iesiri decente' lui Boc nedepunand o motiune de cenzura saptamana trecuta. O motiune de cenzura a USL depusa la inceputul sesiunii parlamentare, inaintea intrarii in greva, ar fi avut sanse sa treaca. Opozitia avea sansa de a prelua initiativa. Acum toate cheile sunt din nou la Traian Basescu", a scris Geoana pe Facebook.

Acesta a precizat ca Romania are nevoie ca premierul sa fie o persoana "competenta, cu experienta politica si guvernamentala, cu o sustinere politica cat mai larga", precizand ca in momentul acesta nu "ne putem permite luxul de a face experimente".

Fostul sef al Senatului a adaugat ca noul Guvern trebuie sa relanseze economia prin masuri de stimulare, precizand ca nu de austeritate. In plus, cei care urmeaza sa vina la guvernare trebuie sa organizeze alegeri locale si parlamentare.

Emil Boc si tot Guvernul si-au dat demisia - Nu ma agat de putere!

"Coruptia, amatorismul, politizarea, deturnarea banilor publici trebuie sa lase locul unei guvernari care sa puna bazele dezvoltarii Romaniei", a adaugat Geoana.

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, urmand ca presedintele Traian Basescu sa nominalizeze, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, un alt premier.

La putin timp dupa demisia acestuia, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost desemnat premier interimar de catre Basescu.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Geoana demisie Boc, #Emil Boc a demisionat, #Boc a demisionat, #Emil Boc demisie , #Traian Basescu