Mircea Geoana: Guvernul e schiop si ciung, Basescu e prost si inutil

Luni, 19 Mai 2008, ora 11:21
3753 citiri
Mircea Geoana: Guvernul e schiop si ciung, Basescu e prost si inutil

PSD a prezentat luni un raport extrem de critic al guvernarii de dreapta din perioada 2004 - 2008, ocazie cu care Mircea Geoana a declarat ca actualul Executiv "este schiop, dar si ciung: nu are decat o mana de luat, nu pe cea de dat", iar Traian Basescu este "pe langa prost, perfect inutil pentru cei multi".

Liderul PSD il acuza pe seful statului ca "a intretinut si croniocizat tensiunea politiciasnita. Practic, Traian Basescu a fost doar presedintele PD-ului. A instigat, a intretinut tensiunea politica din Romania, a fost un presedinte jucator pentru PD, in rest un presedinte cacealma".

"In timp ce pensionarii cereau majorarea pensiilor, Basescu se certa cu Tariceanu, cand energia se scumpea, el se certa cu Moscova", a enumerat Geoana activitatile cu care se indeletnicea seful statului in timp ce romanii se confruntau cu probleme majore.

"In loc sa conduca tara, Traian Basescu organizeaza Porti Deschise, fiind presedintele cel mai bun de gura al Romaniei", a declarat Geoana.

"Incompetentii", precum ii numeste liderul PSD, nu se regasesc numai la carma Capitalei, ci si in restul tarii, in toate administratiile locale "colonizate cu mii de nepriceputi".

"Avem un sef de santier pe ruinele Educatiei, iar la Agricultura, toti ministri au avut orbul gainii", a explicat liderul social-democrat, acuzandu-i pe ministrii fostei Aliante D.A. de incompetenta.

Mircea Geoana a caracterizat Guvernul actual ca fiind cel mai prost pe care l-a avut Romania in ultimii 20 de ani, un Guvern care i-a condus pe romani la plata in euro a produselor, dar la remuneratii in lei.

"Consideram ca este o guvernare ratata, care a facut ca bogatii sa devina mai bogati si saracii sa devina mai saraci", a spus Geoana.

"Romania este astazi ca un Citroen condus de un sofer incompetent, fara instructaj, turmentat", este de parere presedintele social-democratilor.

"Platim preturi europene si avem salarii romanesti, numarul saracilor a crescut, Romania are cele mai slabe performante scolare din UE, cu mult sub media celorlalte tari vecine", a mai spus el, adaugand ca tara noastra ocupa un loc codas si la numarul de kilometri de autostrada construiti.

Geoana a amintit de explozia de taxe si impozite incasate, "care nu s-au intors in infrastructura, servicii publice si alte ajutoare", mentionand ca Romania a cheltuit cel mai putin pe protectia sociala din cei 27 de membri ai UE.

Potrivit raportului PSD, deficitul bugetar s-a dublat din cauza politicii inconsecvente a guvernarii de dreapta, avem o inflatie care a explodat reducand puterea de cumparare, deficitul comercial a crescut de patru ori in ultimii patru ani, Romania nu indeplineste decat doua criterii de adoptare a euro si se afla in cercul vicios al salariilor mici.

In final, el i-a sfatuit pe cei "care mai au speranta ca lucrurile se vor indrepta in tara asta, sa vina alaturi de PSD", la vot.

Conducerea PSD a prezentat, luni, un raport al guvernarii de dreapta, referitor la perioada 2004 - 2008, intocmit de departamentele PSD timp de patru luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A scăzut rata anuală a inflației. Ciolacu: ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonare”
A scăzut rata anuală a inflației. Ciolacu: ”Am atacat creşterea nesimţită a preţurilor prin plafonare”
Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 6,6% în martie 2024, de la 7,2% în luna precedentă, conform datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Este a doua scădere...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#Traian Basescu, #PSD, #Mircea Geoana, #prost, #inutil, #ciung, #schiop , #Traian Basescu