Mircea Geoana, hotarat sa combata antisemitismul

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 21:00
1997 citiri
Mircea Geoana, hotarat sa combata antisemitismul

Antisemitismul, o problema care "starneste un nerv sensibil" oamenilor de stanga, trebuie oprit si combatut, a declarat, marti, liderul PSD Mircea Geoana, care a dat asigurari ca este hotarat sa lupte impotriva atitudinilor ostile fata de evrei.

Declaratiile au fost facute in cadrul lansarii candidatului PSD pentru Camera Deputatilor in Colegiul Africa-Asia, Armand Schor.

Geoana a explicat ca in calitate de om de stanga are toate motivele sa lupte impotriva rasismului, xenofobiei si antisemitismului.

"Aceasta problema starneste un nerv sensibil si capata o interpretare care scapa de sub control", a spus Geoana, care a dat exemplul presei israeliene.

"Chiar aici, in presa din Israel, dupa evenimentul de la Cimitirul Giurgiului a aparut un articol legat de o declaratie a unui lider roman, legat de cu cine se invecineaza nu stiu ce tara, a aparut un articol absolut exagerat", a spus Geoana.

"Dar, cand esti pe un teren plin de incarcatura simbolistica, trebuie sa fii foarte prudent", a avertizat Geoana, care a atras atentia ca statul roman trebuie sa investigheze si sa pedepseasca autorii actelor de rasism.

"Cand inchizi ochii si te uiti in partea cealalta, astfel de fenomene vor aparea ca ciupercile", a conchis el.

"Dupa doi ani ca membru al UE, Romania plateste mai mult la bugetul comparativ cu ce primeste", a adaugat Geoana.

Liderul PSD a declarat, luni, ca geografia politica a unor lideri romani lasa de dorit, iar "anumite accente sau mici gafe" care apar in discursurile acestora nu trec neobservate in Israel, referindu-se la presedintele Traian Basescu, care a confundat Isarelul cu Palestina, stat inexistent oficial.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Planul Israelului după război: Ce vrea Netanyahu pentru teritoriile palestiniene
Planul Israelului după război: Ce vrea Netanyahu pentru teritoriile palestiniene
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a prezentat un plan „postbelic” pentru Gaza, prima sa propunere oficială privind momentul în care se va încheia războiul din teritoriul palestinian...
Mircea Geoană propune înființarea unui oficiu de securitate economică: ”Integrarea europeană a Ucrainei va bulversa agricultura”
Mircea Geoană propune înființarea unui oficiu de securitate economică: ”Integrarea europeană a Ucrainei va bulversa agricultura”
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că în România, securitatea alimentară, securitatea energetică, securitate cibernetică trebuie gestionate la nivelul unui oficiu...
#Mircea Geoana, #Traian Basescu, #Siria, #Palestina, #Israel, #lideri, #geografie, #politic , #Traian Basescu