Mircea Geoana: Traian Basescu foloseste o forma de santaj ordinar

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 19:54
1288 citiri
Mircea Geoana: Traian Basescu foloseste o forma de santaj ordinar

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat ca Traian Basescu foloseste o forma de "santaj ordinar", prin propunerea sa de a numi un premier din PD-L in cazul in care independentul Lucian Croitoru va fi respins si cu dizolvarea Parlamentului, si il acuza pe seful statului de "inconstienta absoluta".

"Santaj ordinar. In acest moment, anunta, de fapt, adevaratul plan, sa tina tara in criza politica pana dupa alegerile prezidentiale. Asta este inconstienta absoluta", a spus presedintele PSD, Mircea Geoana, intrebat despre afirmatia lui Traian Basescu privind o eventuala dizolvare a Parlamentului in data de 7 decembrie, dupa turul al doilea al scrutinului pentru prezidentiale.

"Cum adica pretinzi ca ai un independent ca si prim candidat pentru prim-ministru si dupa aia spui ca pui unul de la PD-L. Tot 30% are PD-L in Parlament si dupa ce pica domnul Croitoru.

De aceea mi se pare o forma de inconstienta pentru un sef de stat sa poti sa ameninti in gura mare ca ai criza politica prelungita timp de doua luni de acum incolo, este o chestiune incalificabila. Acest gen de politician nu mai are ce cauta in fruntea Romaniei (...) Este o forma de santaj ordinar si o atitudine iresponsabila", a continuat Geoana.

Mircea Geoana a mai spus ca Traian Basescu, prin gesturile sale si comportamentul , poate fi cel mult presedinte de partid, si nu sef de stat."Este o forma de santaj ordinar si o atitudine iresponsabila, in clipa in care in fiecare zi oamenii isi pierd locul de munca, in fiecare zi moneda nationala se depreciaza, in fiecare zi se indeparteaza sansa de a trage transele de la FMI.

Ieri ne spune ca tara e in pericol sa nu aiba finantare externa si a doua zi anunta ca este dispus sa tina tara in criza pana pe 6 decembrie? Asta nu e presedinte de tara, asta e cel mult presedinte de partid", a declarat liderul PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca, daca se implinesc cele 60 de zile prevazute de Constitutie in care Parlamentul poate da un vot pentru noul Guvern si sunt respinse doua propuneri de premier, poate dizolva Parlamentul chiar pe 7 decembrie, fara sa astepte noul presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana Basescu santaj, #Geoana Basescu santaj ordinar, #desemnare Lucian Croitoru premier , #Traian Basescu