Opinii: Dumnezeu nu bate cu batul. Bate cu Ponta

Marti, 17 August 2010, ora 23:45
8354 citiri
Opinii: Dumnezeu nu bate cu batul. Bate cu Ponta

Punerea cu botul pe labe a domnului Geoana de catre pasnicul Victor Ponta dovedeste ca trebuie sa existe cel putin o explicatie la mijloc, daca se impune ca asemenea numere de inalt dresaj sa fie executate in vazul tuturor si date la ora de varf.

Oricat am rasuci lucrurile, este greu de crezut ca lovitura de maciuca a venit numai din placerea imblanzitorului de tigri Ponta de a vedea cum trece fiara imblanzita prin cercul de foc, la simpla comanda "ale-hop"!

Ar fi prea putin sa faca numai un sluj, la vederea biciului, sa dea simpatc din coada, iar, in final, sa salute publicul cu reverente de balerina, in aplauze si sa se intoarca, fara alte formalitati, in menajerie, la leoaica.

Razboiul de-a soarcele si pisica

Mult mai plauzibil mi se pare sa existe ceva polite vechi, pe care creditorul Ponta le executa necrutator la scadenta, fara sa-i pese de nazurile datornicului Geoana, calcat pe bombeu langa batatura si strans cu usa acolo unde doare mai tare.

N-ar fi exclusa nici varianta ca noul lider Ponta ar simti nevoia sa faca o demonstratie de forta, ca un fel de lectie pentru dusmani, dar si pentru prieteni, despre cum se conduce troika ruseasca, unde vizitiul trage bice anume calului din mijloc, stiind ca ceilalti doi, de pe-alaturi, deduc singuri cam ce-i asteapta si pe ei, daca nu iutesc pasul, la galop.

In sfarsit, itele fiind foarte incurcate, iar caile Domnului totdeauna de nepatruns, s-ar putea ca domnul Ponta sa nu fie decat mana lunga a altcuiva, unul care nu ajunge cu mana proprie pana la inabordabilul Geoana, dar nici nu poate sa uite momentul tragicomic, cand acesta aduna surcele pentru rug, ca sa arda focul mai cu forta atunci cand tara va vota prin referendum aruncarea suspendatului in mainile inchizitiei.

Premierul Boc mulge ugerul gol

Pe scurt, deruland filmul istoriei inapoi, in trecut, dam peste mascarada cu nevinovatul Iohannis, care degeaba s-a prezentat neinvitat in fata publicului spectator, apoi mai dam peste opereta Croitoru, invitat, dar facut sa cada la premiera si, in sfarsit, peste vodevilul Negoita, invitat, dar nepoftit si prabusit inainte de repetitia generala, cu riscul de a face loc numai pentru Guvernul Boc.

Tragedia Guvernului Boc este ca degeaba a apucat taurul de coarne, atata vreme cat toreadorii Geoana, Tariceanu, Antonescu si picadorul Vosganian luasera deja vaca de uger, o storsesera bine si n-au mai lasat pentru succesori decat ugerul gol, ca sa se descurce cu plata pensiilor, a salariilor si a autostrazilor, in baza principiului: dupa mine, potopul.

Presedintele inca mai spera sa traga asul

Deruland insa filmul istoriei inainte, spre viitor, observam ca, peste doi ani cand vor fi noi alegeri, va aparea o alta majoritate, dar va ramane inca acelasi presedinte.

Noua majoritate poate sa fie absoluta, fara aliante contra naturii, sau un ghiveci, in care nu te descurci, decat daca esti Boc.

Artizanul Basescu, cel care stie cum a ridicat din nimic un partid si l-a urcat sus, priveste neputincios cum partidul se prabuseste singur de sus, inapoi spre nimic.

Ca urmare, varianta Boc nu mai exista, iar presedintele, daca e parolist, atunci nu va discuta nici cu Geoana, nici cu Antonescu, Tariceanu sau altii care degeaba roiesc in jurul stupului cu miere, cata vreme presedintia l-a inconjurat cu sarma ghimpata.

Atacul la baioneta al lui Ponta spre Geoana, atacul cu manusi de box in directia Antonescu si nonsalanta aceluiasi Ponta cu privire la Antene, toate aduc un mesaj. Prietenia dintre Ponta si Basescu se apropie vertiginos.

Concomitent, prietenia dintre Basescu si Boc se indeparteaza rapid.

Se apropie ziua fatala cand presedintele i-o va spune supusului Boc, poate cu durere in suflet, dar de la obraz: v-am zis sa va cautati un altul. Daca nu l-ati gasit, e treaba voastra. Eu mi-am gasit. E treaba mea. OK!

Citeste si:
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează joi, 19 mai, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă,iar mai apoi va fi...
Comentarii
rank
Dumnezeu nu bate Romania cu batul, bate cu varianta lui Putzugoi: Ponta si Basescu... Maaa mai sunteti?!!!... Mai aveti?!!! Tolomaci fireste... bogatia naturala inepuizabila a Romaniei!