Geoana ii transmite lui Ponta ca nu el e vinovat de datoriile din PSD

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 12:33
2196 citiri
Geoana ii transmite lui Ponta ca nu el e vinovat de datoriile din PSD
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului Mircea Geoana sustine ca Victor Ponta nu da dovada ca este un lider al PSD, daca incearca sa isi castige autoritatea "aruncand cu noroi in predecesorul sau", fapt care nu le va aduce social democratilor succesul electoral in 2012.

"Nu e nimic mai descalificant pentru un presedinte de partid decat sa incerce sa-si capete autoritatea aruncand cu noroi in predecesorul sau. Nu e in niciun fel demn sa abati atentia de la modul in care conduci tu partidul, aratand catre "greaua mostenire" si punand toate relele trecutului in spatele unui singur om, desi tu, alaturi de altii, ai facut parte din echipa sa. Acest comportament poate functiona ca strategie de supravietuire la varful partidului, dar nu poate in niciun fel asigura succesul electoral al PSD", scrie Mircea Geoana pe blogul personal.

De asemenea, Mircea Geoana se arata deranjat ca presedintele PSD a inventat un nou motiv prin care motiveaza dorinta de a-l da afara din partid, adica datoriile. Fostul presedinte al PSD sustine ca si el a preluat partidul cu datorii din campania lui Adrian Nastase, dar nu a facut caz de asta.

"Se desfasoara de cateva zile la nivelul conducerii PSD un adevarat concurs de inventat motive pentru care sa fiu dat afara din partid... Acum presedintele partidului a venit cu o noua acuza: Mircea Geoana trebuie dat afara din PSD pentru ca a lasat datorii dupa campania prezidentiala din 2009. Un presedinte preia si activele si pasivele partidului.

In 2005 am preluat partidul cu datorii din campania lui Adrian Nastase, desi candidase de pe pozitia de prim - ministru intr-un guvern monocolor, cu un partid aflat dominant la resursele guvernarii, cu peste 2000 de primari si cu Ion Iliescu la Cotroceni, cu o opozitie anemica si cu Traian Basescu candidat aparut pe ultimii metri. Nu am facut public aceste datorii, nu am transformat esecul electoral al lui Adrian Nastase intr-un esec personal al acestuia, asa cum partidul nu s-a lepadat de Ion Iliescu dupa esecul sever din 1996 in fata lui Emil Constantinescu. Acum, Ion Iliescu ma face vinovat si de pierderea alegerilor din ...2004! Oare gratierea lui Miron Cosma tot Geoana a facut-o?", mai scrie fostul presedinte al PSD.

Hrebenciuc si Dragnea - raspunzatori de datoriile PSD?

Mircea Geoana sustine ca "aceasta explozie de minciuna si venin fara precedent la adresa mea arata o criza mai profunda, una de incredere, de solidaritate, de respect si, vorba lui Crin Antonescu, de bun simt".

"In cei 5 ani in care am condus PSD, partidul a avut patru secretari generali: 2 alesi de Congresele PSD (Miron Mitrea si Titus Corlatean) si 2 interimari (Valeriu Zgonea si Liviu Dragnea). In toti acesti ani, PSD a avut diferiti sefi de campanii electorale si a avut trezorieri si mandatari financiari... Presedintele unui partid nu se ocupa de finantele acestuia. Nu sta in atributiile sale si, personal, nu m-a interesat niciodata sa decid eu in astfel de chestiuni. In 2009 am fost doar candidat, iar pentru campanie a existat un sef si un Secretar General", mai explica fostul lider al PSD.

Mircea Geoana il sfatuieste pe Ponta sa ii intrebe pe Hrebenciuc, Mitrea, Corlatean si Dragnea despre datoriile partidului, nu pe el.

"Daca domnul Ponta doreste sa stie de unde vin datoriile partidului, il invit sa ii intrebe pe toti aceia care, intre 2005 si 2010, s-au ocupat direct de finantele partidului. Nici nu i-ar fi prea greu, avand in vedere ca toti acestia - fie ca e vorba de Hrebenciuc, de Mitrea, de Corlatean sau Dragnea - sunt acum in echipa sa. Decat sa tot arunce cu noroi, n-ar fi mai bine ca actualul Presedinte al PSD sa incerce sa caute adevarul, daca tot ii este atat de aproape?", conchide Geoana.

Liderul social democrat Victor Ponta a anuntat duminica ca, saptamana trecuta, unele firme care au datorii de la PSD au inceput executarea silita, pentru a-si recupera o parte din cele aproximativ sase milioane de euro pe care le datoreaza social democratii inca din 2009.

"Am facut un audit dupa ce am preluat conducerea PSD, un audit extern, din care a rezultat ca, dincolo de ce noi am platit si in acest moment nu avem nicio datorie catre RA-APPS pentru sediul partidului.

Catre utilitati, catre Partidul Socialistilor Europeni, au ramas din campania din 2009 datorii private catre firme private referitoare la tot felul de obiecte de campanie, niste datorii foarte mari, in jur de cinci-sase milioane de euro.

Saptamana asta a si inceput executarea silita asupra noastra pentru una dintre ele", a anuntat, duminica, liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana datorii PSD, #datorii PSD Victor Ponta , #Victor Ponta