Geoana, suparat pe Ponta ca l-a pus pe Oprescu pe lista prezidentiabililor si pe el nu

Luni, 09 Iunie 2014, ora 23:09
5727 citiri
Geoana, suparat pe Ponta ca l-a pus pe Oprescu pe lista prezidentiabililor si pe el nu

Mircea Geoana a fost vizibil deranjat de declaratiile premierului privind candidatii la presedintia Romaniei din partea stangii, lista scurta fiind Victor Ponta si Sorin Oprescu.

Ponta: Lista stangii s-a redus la mine si la Oprescu

"Nu-l mai impingeti de la spate sa candideze daca nu are in inima dorinta si ambitia sa conduca aceasta natiune ca presedinte!", a spus Geoana, la Realitatea TV.

"Haideti sa spunem lucrurilor mai direct pe nume: Sorin Oprescu. Imi e greu sa inteleg cum e posibil sa incluzi pe vreo lista pe cineva care a candidat in 2009 incercand sa rupa din voturile noastre, ale mele, ale PSD-ului si ale tarii, si care a obtinut 3%, si sa nu incluzi pe orice forma de evaluare pe cineva care a castigat 51%? E o fractura logica intr-o astfel de evaluare. (...) Sa fiu si mai clar: orice candidatura din afara partidului care va trebui validata prin votul membrilor de partid, nu prin Congres, alegeri interne la PSD, se va lovi de candidatura mea la astfel de alegeri interne in PSD.

Ca sa fim extrem de bine intelesi: daca va exista un candidat din afara partidului care va incerca sa fie impus partidului nostru, oamenii se pot baza pe candidatura mea in interiorul partidului, solicitand un vot membrilor nostri, 500.000 de pesedisti votand candidatul la presedintie", a spus Mircea Geoana, in emisiunea "Jocuri de putere".

In opinia sa, Sorin Oprescu este "un om-solutie".

"Adevarata intrebare e daca Ponta isi doreste sa candideze la Presedintie sau nu. Pe masura ce asist la aceasta sarada - anuntam candidatul dupa europarlamentare, acum anuntam in septembrie... (...) Nu poti obliga pe cineva sa candideze daca nu-si doreste. Daca Ponta vrea sa ramana premier, nu-l mai impingeti de la spate sa candideze daca nu-si doreste cu adevarat, daca nu are in inima dorinta si ambitia de a conduce aceasta natiune ca presedinte! Este un om tanar, are calitati certe pentru politica, are in fata o cariera lunga politica", a mai spus Geoana.

#Geoana suparat Ponta candidati presedintie, #Geoana candidat PSD presedintie, #alegeri prezidentiale 2014 , #Victor Ponta