Ponta cere excluderea lui Geoana din PSD (Video)

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 13:14
3599 citiri
Ponta cere excluderea lui Geoana din PSD (Video)

Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut, marti, Comisiei de Integritate Morala si Arbitraj a partidului excluderea presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

"Trebuie sa respectam statutul. Intrebati-l pe domnul Sova, pentru mine subiectul este inchis. Eu sunt membru de partid si fiecare membru trebuie sa respecte partidul. Exista prevazute de lege (sic!) sanctiuni",a spus Ponta imediat dupa ce a facut solicitarea.

El a adaugat si ca functia de presedinte al Senatului trebuie sa ramana PSD si ca Geoana a pastrat-o, luni, doar pentru ca s-a aliat cu Puterea.

"Eu m-am uitat in decizia Curtii Constitutionale care spune ca grupul care are functia de presedinte poate sa-l inlocuiasca cu alt membru. Si-a pierdut sprijinul politic, nu poti sa ramai presedinte daca nu te sprijina nimeni.

Cei de la UNPR si PDL s-au batut sa ramana domnul Geoana in functie. Va rog sa va uitati la ce ati vazut ieri in sala. Nu (mai are loc in PSD - n.red). In momentul in care nu respecti o decizie de partid si te aliezi cu cei de la putere, nu poti fi la putere si in opozitie", a adaugat liderul social-democrat.

Intrebat de jurnalisti ce crede despre solicitarea lui Ponta, Geoana a raspuns "Sa fie sanatos".

El a mai precizat si ca nu pleaca la UNPR -"Nu, dragii mei, stati linistiti", indemnandu-i sa mearga la masa.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru Antena 3, ca nu crede ca s-a cerut excluderea, ci doar o discutie privind comportamentul lui Geoana.

"El (n. red Geoana) a facut o declaratie ca nu paraseste partidului ci vrea sa fie un om activ. Nu cred (n red. Ponta) ca a propus excluderea ci a propus o discutie in BPN", a opinat fostul sef de stat.

Ion Iliescu afirma, cu doar doua ore inainte, pentru Ziare.com, ca nu se pune problema excluderii lui Mircea Geoana din PSD, in ciuda faptului ca presedintele PSD, Victor Ponta, anunta ca au inceput procedurile pentru ca acesta sa fie dat afara.

"Nu se pune problema excluderii. Nu e nicio formalitate. A fost o incercare de a face o rocada intre niste pozitii in cadrul Senatului detinute de partid. Daca nu se poate rezolva prin aceasta cale...", a spus Iliescu.

Iliescu: Nu se pune problema excluderii lui Geoana

Geoana, executat de PSD, nu se lasa dat jos de la Senat - cum a ajuns aici si ce urmeaza

Fostul conducator al PSD, Mircea Geoana, a fost propus, luni, pentru inlocuirea din functia de presedinte al Senatului chiar de catre conducerea centrala a partidului, la capatul unui conflict de aproximativ un an cu actualul lider, Victor Ponta.

Senatorul PSD Ilie Sarbu a anuntat in plenul Senatului decizia partidului de a-l inlocui pe Geoana de la sefia camerei superioare. Au urmat vociferari si rumoare in sala de sedinta. Geoana, de la prezidiu, a precizat: "sa fie consemnata ilaritate in sala".

La propunerea PDL, Geoana a suspendat sedinta si, cum la 6 se termina programul, toti senatorii au plecat acasa fara sa ia vreo decizie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ponta excludere Geoana, #Geoana excludere PSD , #Victor Ponta