PSD Timisoara ii cere lui Geoana sa se retraga din cursa (Video)

Marti, 16 Februarie 2010, ora 15:21
1375 citiri
PSD Timisoara ii cere lui Geoana sa se retraga din cursa (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD Timisoara, Sorin Grindeanu, i-a cerut marti, intr-o conferinta de presa, liderului social-democrat Mircea Geoana, sa se retraga din cursa pentru sefia partidului, la fel cum a facut Adrian Nastase, si sa se alature proiectului Victor Ponta.

"PSD Timisoara sustine un proiect Victor Ponta, nu un proiect garantat Marian Vanghelie. (...) Fac un apel la Mircea Geoana sa urmeze exemplul lui Adrian Nastase, sa se retraga si sa vina alaturi de Victor Ponta. Baza partidului doreste in acest moment o schimbare, iar presedintele Mircea Geoana cred ca nu este rupt de realitate", a declarat, marti, presedintele PSD Timisoara, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, 90% din filiala judeteana l-ar sustine pe Victor Ponta.

In urma unei consultari a filialei timisorene a PSD, din cei 115 membri ai Biroului Municipal largit, 57 si-au exprimat intentia de-a-l vota pe Victor Ponta.

"Votul dat, mandatul dat de organizatia municipala nu e un mandat imperativ. Eu cred ca pulsul, la baza partidului, si nu doar in Timis, din ce discutii am avut cu multi colegi din tara, pulsul este de schimbare. Intrarea lui Victor Ponta in aceasta batalie cred ca ofera o alternativa si o speranta pentru PSD", a mai spus Grindeanu.

Liderii organizatiei municipale spera ca apelul venit de la Timisoara sa fie inteles de Mircea Geoana. "Sper ca apelul venit de la Timisoara sa fie inteles de Mircea Geoana si sa vina alaturi de Victor Ponta. Atata timp cat democratia din partid functioneaza, (...) nu primim de la Cotroceni mutarile in plic", a mai explicat Grindeanu.

Motivul pentru care organizatia municipala Timisoara este de parere ca Victor Ponta este cel potrivit sa conduca partidul este reprezentat de faptul ca Ponta este "un tanar cu experienta destul de mare in PSD".

"Adrian Nastase era foarte bine privit in interiorul partidului, dar cu o mare problema de imagine in afara partidului, pe cand in acest moment, Mircea Geoana, din punctul nostru de vedere, are o problema vizavi de sustinerea la baza partidului, nu ma refer a liderilor de filiale, si are o imagine mai buna in afara partidului", a mai spus Grindeanu.

Punctele slabe ale lui Geoana, pierderea alegerilor si asocierea cu Vanghelie

Punctele slabe ale lui Geoana sunt, potrivit celor din organizatia municipala, "niste alegeri pierdute", dar si alaturarea de Marian Vanghelie, care i-a daunat imaginii.

"Il respect, a fost votat ca primar la sectorul 5 dar nu cred ca Marian Vanghelie poate fi un purtator de cuvant la nivel national. Cred ca Marian Vanghelie face deservicii, mai multe decat servicii, partidului", a precizat presedintele PSD Timisoara.

Victor Ponta a fost prezent, joi, la Timisoara si a participat la Conferinta Judeteana Extraordinara a PSD Timis, unde s-au votat cei 25 de delegati la congresul de alegeri a viitorului presedinte a PSD.

Joi, presedintele PSD Timis, Ilie Sarbu, declara, la finalul Conferintei Judetene Extraordinare a PSD Timis, ca il sustine pe Mircea Geoana.

"N-am cerut un mandat ca mie mi-a demonstrat in 2005 ca mandatul pe care l-am votat vizavi de sustinerea domnului Iliescu nu a avut niciun efect. Cred eu ca fiecare dintre candidati are timp suficient, are materiale la dispozitie. Domnul Geoana si-a trimis deja proiectul politic. (...) Sunt convins ca si ziua Congresului va fi decisiva, emotiile care se creaza in sala, interventiile candidatilor vor conta foarte mult", a spus, joi, Ilie Sarbu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#cere Geoana retraga, #Timisoara Geoana retraga, #Geoana proiect Ponta, #Timisoara proiect Ponta , #Victor Ponta