Caldura in apartamentele tulcenilor

   

O parte din tulcenii din municipiu au inceput sa beneficieze de agent termic in acest sfarsit de saptamana, viceprimarul George Blejan declarand ca saptamana viitoare toti locuitorii orasului vor avea caldura in apartamente. 'Societatea Energoterm SA inca nu a semnat contractul cu furnizorul de gaz metan, desi s-au achitat datoriile fata de Tulcea Gaz. Noi speram sa convingem firma Tulcea Gaz sa incheie contractul, iar saptamana viitoare toti tulcenii sa beneficieze de agent termic', a declarat pentru AGERPRES viceprimarul George Blejan.

El a mai spus ca in acest sfarsit de saptamana o parte din persoanele ale caror apartamente sunt bransate la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic au beneficiat de caldura. 'Din pacate, sunt foarte putine cereri primite din partea asociatiilor de proprietari pentru a incepe furnizarea agentului termic, si vorbesc aici de 5-7% din asociatii care au depus solicitari pentru a se da drumul la caldura, incepand cu data de 1 noiembrie', a mentionat viceprimarul George Blejan.

Din punct de vedere tehnic toate instalatiile de furnizare a energiei termice sunt pregatite pentru furnizarea caldurii, insa Tulcea Gaz solicita o garantie de patr milioane de lei unuia din cei doi furnizori de agent termic din municipiu, Energoterm SA, care nu are cum sa plateasca aceasta suma din cauza debitelor inregistrate de populatie. Potrivit sursei, in momentul de fata, populatia orasului inregistreaza datorii de 5 milioane de lei catre cei doi furnizori de agent termic, Energoterm SA si Dalkia SRL.
Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 14:41
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
SUTE DE MII DE LEI ARUNCAEsI DE PRIMARIA TULCEA PE "PLOMBE" ASFALTICE DE 4 CENTIMETRI, PRINTR-O FIRMA "DE CASA"
Primaria Tulcea a mai atribuit la finele lunii iunie un contract de aproape opt miliarde de lei ...
A intrat cu masina in tren, in zona Garii de Marfuri
In dimineata zilei de 30 iunie a.c., politistii tulceni au fost sesizati cu privire la producerea ...
Andaluzia Luca este candidatul PSD pentru functia de primar al municipiului Tulcea
Mai sunt aproximativ 3 luni pana la scrutinul pentru alegerile locale si, se pare, unii folosesc ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor