Rectificare bugetara pentru caldura populatiei

   

Consilierii locali ai municipiului Tulcea s-au reunit, miercuri, in sedinta de indata pentru rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al municipiului. Viceprimarul George Blejan a declarat pentru AGERPRES ca organizarea acestei sedinte era necesara in conditiile in care de la bugetul statului a fost virata in contul municipalitatii suma de un milion de lei, subventie la caldura, care va fi acordata societatii Energoterm.

'Din punct de vedere tehnic toate instalatiile de furnizare a energiei termice sunt pregatite pentru furnizarea agentului termic. Din pacate, ramane problema banilor. Furnizorul de gaz metan, Tulcea Gaz, solicita unuia din cei doi furnizori de agent termic din municipiu, Energoterm, 4 milioane de lei, suma care se doreste a fi o garantie, pentru ca atunci cand societatea municipalitatii nu va avea de unde sa plateasca, Tulcea Gaz sa aiba de unde opri banii.

Fondurile de care dispune insa in prezent Energoterm nu sunt suficiente pentru a constitui aceasta garantie', a afirmat viceprimarul George Blejan. In opinia sa, daca populatia orasului si-ar plati datoriile situatia s-ar schimba. 'In momentul de fata, populatia inregistreaza datorii de 5 milioane de lei catre cei doi furnizori de agent termic. Am sperat ca lumea sa plateasca dupa ce acum aproape o luna am semnalat situatia dificila in care ne aflam, dar ritmul incasarilor este in continuare destul de lent', a spus viceprimarul Blejan.

Chiar si in conditiile in care cele doua societati care livreaza caldura populatiei au probleme financiare din cauza ca populatia nu isi plateste debitele, conducerile acestora au dat asigurari ca la 1 noiembrie vor incepe furnizarea agentului termic.

Pentru prima data in acest an in care Consiliul local este convocat intr-o sedinta de indata, spre deosebire de sedintele ordinare si cele extraordinare ale legislativului local, reuniunile de indata nefiind anuntate prin presa.
Joi, 22 Octombrie 2009, ora 14:52
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
A murit Fedea!
12.01.1951 - 27.11.2020 "... iar dansul este fotoreporterul nostru, domnul Feodor Mihei! - Il ...
Mirela Furtuna: "Urmatorii pe lista neagra a PNL de taiere a veniturilor sunt IT-istii si lucratorii din constructii"(P)
Dupa ce saptamana trecuta un reprezentant al Bancii Nationale a Romaniei anunta iminenta taiere a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor