Declarațiile lui George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi”, anchetate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Sancțiunea de care e pasibil

Marti, 19 Iulie 2022, ora 20:22
6108 citiri
Declarațiile lui George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi”, anchetate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Sancțiunea de care e pasibil
George Buhnici și soția sa despre care spunea că pare ”o minoră” FOTO: Facebook/ George Buhnici

Consiliul Național al Discriminării s-a autosesizat cu privire la declarațiile influencerului George Buhnici referitoare la ”femeile cu vergeturi” de pe plajă. Dacă se constată o faptă de discriminare, acesta ar putea primi o amendă usturătoare.

”Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos, președintele CNCD, pentru G4Media.

Întrebat dacă e vorba despre o atitudine larg răspânită în societate, Csaba Asztalos a declarat că ”în principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”.

Dacă se constată o faptă de discriminare, colegiul CNCD poate aplica o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

Conform președintelui CNCD au mai fost înregistrate plângeri legate de mesaje ce vizau femeile, precum cazul fostului ministru Ioan Rus, cazul TNR sau un cântăreț de manele care a avut o melodie jignitoare transformată în caz penal.

George Buhnici: ”Venim să vedem piele la mare”

„Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul.

Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

Mai mult, Buhnici a făcut o glumă și pe seama soției sale, despre care a spus că arată ca o minoră, potrivit Libertatea: ”Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!”. Lorena Buhnici a apărut apoi în cadrul râzând, iar soțul ei a pus-o să facă o piruetă în fața camerei: „Uită-te la ea! Câți ani îi dai?” „25”, spune reporterul, iar Buhnici insistă: „25, mulțumesc”.

Declarațiile luii Buhnici au fost aspru criticate în spațiul public. Chiar una dintre companiile pe care o promovează influencerul a anunțat că se delimitează de astfel de declarații.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#george buhnici, #ancheta discriminare, #CNCD discriminare, #femei vergeturi , #stiri vedete