Bush se intalneste cu Brown

Luni, 16 Iunie 2008, ora 11:11
846 citiri
Bush se intalneste cu Brown

Presedintele american George W. Bush se afla la Londra, in ultima sa vizita oficiala in Europa in calitate de lider al Statelor Unite.

Duminica, Bush s-a intalnit cu regina Elisabeta a II-a la castelul Windsor, transmite BBC.

Bush a participat si la un dineu in compania premierului britanic, Gordon Brown, care a fost insa umbrit de proteste in cartierul guvernamental.

2000 de persoane au demonstrat impotriva politicii din Irak a presedintelui Bush.

Situatia din Irak va fi una din temele de discutie la intalnirea oficiala dintre Brown si Bush ce are loc luni.

Pe agenda se mai gaseste diferendul nuclear iranian si starea economiei mondiale.

In cadrul intalnirii premierul britanic Gordon Brown va insista asupra negocierilor din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului, in speranta ca se vor putea inregistra progrese inainte de incheierea mandatului lui George Bush.

La randul sau, liderul american va milita pentru accentuarea presiunii asupra Iranului, care nu da semne ca ar renunta la imbogatirea uraniului.

El va incuraja Marea Britanie sa mentina fortele din Irak si Afganistan, iar la acest capitol liderul american a negat ca ar exista disensiuni cu Londra.

"Apreciez relatia mea cu Gordon Brown. Cel mai rau lucru pe care l-ar putea face aliatii ar fi sa nu comunice, dar noi comunicam. Nu am nici o problema in ceea ce priveste modul in care premierul britanic gestioneaza efortul militar", a spus George Bush.

Liderul de la Washington va afla insa probabil, direct de la liderul de la Londra, cat de mare este presiunea la care sunt supuse resursele militare ale Marii Britanii.

Se va discuta si despre situatia din Afganistan. Comandantii militari afirma ca se fac progrese, insa guvernul afgan este suspectat ca nu face tot ceea ce este necesar pentru combaterea talibanilor.

Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei și cu cine se întâlnește
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei și cu cine se întâlnește
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează Administraţia Prezidenţială....
#George W Bush, #Gordon Brown, #vizita, #Londra, #Irak, #Afganistan , #Afganistan
Comentarii
S
spaima vaqarilor
rank 1