Bush vrea examinarea strategiei americane din Afganistan

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 10:01
1071 citiri
Bush vrea examinarea strategiei americane din Afganistan

Presedintele american George W. Bush a cerut examinarea strategiei Statelor Unite in Afganistan, pe fondul intensificarii violentelor si in contextul tensiunilor cu Pakistanul, a anuntat, miercuri, un oficial de rang inalt al Pentagonului, sub acoperirea anonimatului.

Aceasta examinarea a fost incredintata generalului Douglas Lute, adjunctul consilierului pentru securitate nationala, care va fi asistat in aceasta sarcina de responsabili din Pentagon, dar si de alti oficiali, a explicat acesta.

"Pare a fi vorba despre o abordare mai interguvernamentala, lucru pe care noi il facem aici in mod constant", a comentat oficialul, referindu-se la evaluarile permanente efectuate de Pentagon cu privire la strategia militara, informeaza AFP.

"Cred ca vom reusi sa clarificam situatia si ne vom asigura ca suntem bine pozitionati pentru obtinerea unui succes pe termen lung", a declarat oficialul citat.

Cu cateva luni inainte de schimbarea administratiei, Casa Alba vrea sa mearga mai rapid, a declarat el.

"Acest lucru nu inseamna ca va exista o strategie total noua, se examineaza. Exista schimbari de facut?", a spus sursa citata, precizand ca abordarea dorita consta in evaluarea Afganistanului "in conexiune cu Pakistanul".

Aceasta evaluare intervine in conditiile in care violentele din Afganistan se intensifica. Washingtonul este convins ca talibanii si al-Qaida si-au refacut fortele in zonele tribale pakistaneze, la frontiera cu Afganistanul.

Circa 70.000 de militari straini sunt desfasurati in Afganistan, dintre care 33.000 americani, sub comandament NATO si american.

Citește și:
A murit încă o legendă a muzicii. Loretta Lynn a avut peste 50 de hituri în Top 10
A murit încă o legendă a muzicii. Loretta Lynn a avut peste 50 de hituri în Top 10
Loretta Lynn, o fată de miner devenită una dintre cele mai mari vedete ale muzicii country din Statele Unite, a decedat marţi, 4 octombrie, la vârsta de 90 de ani, a anunţat familia ei pe...
Abuzuri sexuale sistematice în fotbalul feminin din SUA: ”Avansuri și atingeri nedorite”
Abuzuri sexuale sistematice în fotbalul feminin din SUA: ”Avansuri și atingeri nedorite”
O anchetă independentă, comandată de Federaţia americană de fotbal (USSF), a dezvăluit o practică sistematică de abuzuri şi agresiuni sexuale în fotbalul feminin din Statele Unite, cu...