George Bush: Americanii au votat cu Obama din cauza mea

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 14:04
1806 citiri
George Bush: Americanii au votat cu Obama din cauza mea
Foto: newsday.com

Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a afirmat intr-un interviu ca cetatenii americani au votat cu Obama pentru a-l pedepsi pe el.

Presedintele George W. Bush a afirmat intr-un interviu acordat televiziunii americane ABC ca modul in care s-a desfasurat mandatul sau ar fi putut sa contribuie la victoria democratului Barack Obama in cursa pentru Casa Alba, potrivit site-ului postului de televiziune ABC.

"Cred ca votul a fost o respingere a republicanilor", a spus Bush in interviul pentru postul ABC, in care a mai facut referiri la razboiul din Irak si la criza financiara.

George W. Bush a declarat ca nu era "pregatit pentru razboi" cand a preluat functia de presedinte si ca greselile serviciilor americane de informatii privind Irakul vor ramane cel mai mare regret al sau dupa cei opt ani de mandat, potrivit AFP.

Intrebat pentru ce era cel mai putin pregatit cand a devenit presedinte, in ianuarie 2001, Bush a declarat: "Cred ca nu eram pregatit pentru razboi".

"Cu alte cuvinte, nu am facut campanie spunand: votati pentru mine, voi fi capabil sa fac fata unui atac. Nu am anticipat razboiul", a adaugat presedintele american in exercitiu, facand referire la atentatele din 11 septembrie 2001, in urma carora Bush a lansat "un razboi mondial impotriva terorismului".

"Cel mai mare regret din presedintia mea va ramane eroarea serviciului de informatii privind Irakul", a mai spus Bush.

Guvernul american a acuzat regimul lui Saddam Hussein ca detine arme de distrugere in masa, pe baza rapoartelor serviciilor secrete. De altfel, acesta a fost unul dintre motivele lansarii razboiului din Irak, in 2003. Totusi, dupa ce l-au inlaturat pe Saddam Hussein de la putere, americanii nu au gasit aceste arme.

El a subliniat, insa, inca o data ca nu a fost singurul care a crezut informatiile potrivit carora Saddam Hussein detinea astfel de arme. El a fost sutinut in 2003 de mai multi lideri straini si congresmeni americani.

Citește și:
Casa Albă condamnă o decizie ”catastrofală” a justiţiei în Arizona, care ar interzice aproape complet avortul VIDEO
Casa Albă condamnă o decizie ”catastrofală” a justiţiei în Arizona, care ar interzice aproape complet avortul VIDEO
Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a condamnat vineri ceea ce a numit ”consecinţele potenţial catastrofale, periculoase şi inacceptabile” ale...
USR și Forța Dreptei depun moțiune împotriva ministrului Educației după acuzațiile de plagiat: ”Face școala de rușine”
USR și Forța Dreptei depun moțiune împotriva ministrului Educației după acuzațiile de plagiat: ”Face școala de rușine”
Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a anunţat, marţi, în plen, că USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Cîmpeanu, se numeşte ”România...