Hugo Chavez: Trebuie sa-l ajutam pe Obama!

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 17:26
1378 citiri
Hugo Chavez: Trebuie sa-l ajutam pe Obama!
foto: Reuters

Presedintele Venezuelei Hugo Chavez, un critic inversunat al politicii externe a Statelor Unite care, nu demult, il numea pe George W. Bush "diavolul", a declarat luni ca spera sa poata lucra indeaproape cu presedintele american Barack Obama, pe care il admira.

"Nu am niciun motiv sa il numesc si pe el diavol si sper sa am dreptate in aceasta privinta. Cu Obama se poate discuta, suntem aproape din aceeasi generatie. Nu putem nega ca Obama este diferit de Bush", a declarat presedintele Venezuelei, aflat in Italia pentru Festivalul de Film de la Venetia, transmite Reuters.

"Este inteligent, are intentii bune si trebuie sa-l ajutam", a mai spus Hugo Chavez despre presedintele Statelor Unite.

Recesiunea s-a oprit la sud de granita

Presedintele Venezuelei a vizionat la Venetia premiera documentarului South of the Border, realizat de Oliver Stone, ce prezinta evolutia tarii conduse de Hugo Chavez si realizeaza un portret prietenos al liderului de la Caracas, prezentat ca un salvator al tarii sud-americane, demonizat de presa americana.

Documentarul lui Oliver Stone sustine ca economia Venezuelei a crescut sub conducerea lui Chavez, care a reusit sa combata saracia cu forte proprii, fara sa apeleze la imprumuturi externe.

Intrebat de ziaristi daca recenta scadere a economiei Venezuelei, inregistrata pentru prima dat in ultimii cinci ani, ar putea atrage masuri de austeritate, Chavez a raspuns:

"Nu avem recesiune in Venezuela. A existat o mica incetinire a cresterii dar acesta este un lucru logic, din cauza recesiunii mondiale din tarile capitaliste".

Hugo Chavez a admis ca Venezuela a fost afectata de criza mondiala, insa somajul continua sa scada si prodctia creste, iar tara sa nu va intra in recesiune.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....