Obama a bulversat viata la Casa Alba (Galerie Foto)

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 12:00
7469 citiri
Obama a bulversat viata la Casa Alba (Galerie Foto)

Barack Obama i-a socat pe angajatii Casei Albe cu obiceiurile sale. Incet incet, staff-ul Administratiei prezidentiale americane s-a obisnuit cu noul stil de lucru si mai ales cu noile reguli interne, cu totul altele decat pe vremea lui George W. Bush.

Obama isi incepe ziua de lucru cu doua ore mai tarziu decat predecesorul sau in functie, George W.Bush, de regula scotandu-si sacoul in timpul sedintelor cu principalii sai colaboratori si consilieri.

Dupa cum remarca The New York Times, "odata cu instalarea noii administratii americane la Casa Alba, regulile au devenit mai relaxate".

Printre primele fotografii publicate cu Obama in Casa Alba s-a aflat si cea in care presedintele discuta relaxat, in camasa, cu cativa consilieri. In fata surprinderii jurnalistilor, unul dintre consilieri a explicat: "presedintele uraste frigul, asa ca daduse drumul mai mult la calorifere, era foarte cald in camera".

Noul presedinte american se trezeste de obicei foarte devreme, in jurul orei 06:45, insa, spre deosebire de predecesorul sau, nu coboara imediat la birou, ci isi aloca o jumatate de ora pentru sala de gimnastica, ia micul dejun cu familia si isi ajuta fiicele sa se pregateasca pentru a merge la scoala.

Abia dupa aceasta, Obama se indreapta spre Biroul Oval, unde isi face aparitia in jurul orei 09.30. Si daca in timpul lui Bush jr. toate sedintele incepeau si se incheiau la ore fixe, de la instalarea lui Obama, sedintele incep la timp, dar se termina mai tarziu decat era planificat.

Veteranii de la Casa Alba au avut un soc, cand Obama a 'relaxat' stilul vestimentar. In timpul sedintelor, el isi scoate sacoul si ii indeamna si pe ceilalti sa-i urmeze exemplul, pentru a se simti mai in largul lor.

Cel mai mult s-au mirat vechii angajati de la Casa Alba atunci cand la o intalnire cu consilierul sau economic, Obama a venit imbracat in pantaloni largi, in camasa si pulover, fara cravata. Unii dintre colaboratorii lui au venit la sedinta in jeans, 'costumatie' interzisa la Casa Alba in epoca Bush.

Noul presedinte american nu numai ca se imbraca mai putin formal, dar are si un stil de lucru mai neprotocolar decat predecesorul sau. Daca avea nevoie de unul din colaboratorii sai, George W.Bush il chema la el in birou. Obama insa, da buzna, pur si simplu, neanuntat.

Recent, fara a-l instiinta in prelabil, presedintele american a intrat in biroul secretarului sau de presa Robert Gibbs, gasindu-l cu picioarele pe masa. 'O, Gibbs, de abia ai venit aici ca si nu mai stii unde este locul picioarelor', i-a spus Obama purtatorului sau de cuvant.

Pe vremea lui Bush, presedintele isi incepea ziua cu un raport al serviciilor secrete, de luni pana vineri. Obama face acest lucru si in weekend. Nici in timpul ceremoniilor oficiale, presedintele nu pare intimidat de prezenta camerelor de luat vederi la Casa Alba. Nu are nici o problema in a cere ce are nevoie.

La un moment dat, in timpul unei intalniri formale cu directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Lisa P. Jackson, atunci cand doamna invitata nu a avut un stilou, presedintele a strigat in gura mare: "Hei, Lisa - asistenta sa - , ne dai un stilou?"

Obama și Clinton își unesc forțele ca să strângă 25 de milioane de dolari pentru campania lui Biden FOTO/VIDEO
Obama și Clinton își unesc forțele ca să strângă 25 de milioane de dolari pentru campania lui Biden FOTO/VIDEO
Joe Biden, preşedintele Americii, va primi un impuls de la predecesorii săi democraţi, Barack Obama şi Bill Clinton, joi, 28 martie, la o strângere de fonduri la New York, la care se...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Obama, #viata la Casa, #consilieri , #Barack Obama