Senatul SUA aproba deblocarea a 350 miliarde de dolari

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 10:23
1248 citiri
Senatul SUA aproba deblocarea a 350 miliarde de dolari
Foto: Politics Center

Senatul american s-a pronuntat pentru deblocare a 350 de miliarde de dolari din planul de salvare a sectorului financiar, actiune ceruta de presedintele ales Barack Obama pentru relansarea creditelor.

Senatorii republicani au depus o motiune pentru a se opune acestei deblocari. Motiunea a fost respinsa cu 52 de voturi fata de 42, relateaza AFP.

Respingerea acestei motiuni lasa libera calea pentru punerea la dispozitia Trezoreriei a acestor fonduri si constituie o prima victorie pentru democratii din Congres si viitoarea administratie Obama, care intentioneaza sa foloseasca aceasta suma pentru a limita criza creditelor si pentru a stimula investitiile si consumul.

Presedintele ales Obama si membrii viitoarei sale administratii vor fi investiti marti. Presedintele in exercitiu George W. Bush a cerut luni oficial Congresului, in numele succesorului sau in functie, deblocarea celei de-a doua transe a acestor fonduri.

Potrivit legii votate in octombrie de Congres, congresmenii au 15 zile la dispozitie pentru a depune o motiune de opozitie dupa solicitarea presedintelui, inainte ca Trezoreria sa primeasca autorizatia si sa poata folosi fondurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Senatul Statelor Unite, #ajutor de stat, #George Bush, #Barack Obama , #Barack Obama