Bush: 935 de minciuni despre Irak

Miercuri, 23 Ianuarie 2008, ora 10:21
2248 citiri
Bush: 935 de minciuni despre Irak

Peste 935 de declaratii false despre securitatea nationala pusa in pericol de Irak au fost facute publice in cei doi ani de la atacul terorist din 11 septembrie 2001 atat de catre presedintele american George W. Bush, cat si de oficialii din cadrul Administratiei Prezidentiale, se arata intr-un studiu realizat de doi jurnalisti independenti si publicat marti, transmite AP.

Potrivit studiului, publicat pe site-ul Centrului pentru Integritate Publica, declaratiile "au fost parte a unei campanii bine planuite in scopul manipularii opiniei publice intr-un proces ce a condus populatia americana intr-un razboi pe care l-a inceput din motive false".

Purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Scott Stanzel, nu a comentat acuzatiile ce se aduc administratiei Bush, insa a reiterat vechea credinta pe care Bush a spus-o de fiecare data cand a avut ocazia: comunitatea mondiala considera ca liderul Saddam Hussen reprezinta o amenintare internationala.

"Ce am facut in 2003 a fost bazat pe o judecata colectiva a echipelor NASA din toata lumea", s-a aparat Stanzel.

Cele 935 de declaratii false facute in timpul administratiei Bush in cei doi ani ce au urmat atacului terorist ce a zguduit America au fost facute in discursuri, interviuri, conferinte de presa sau in alte declaratii.

Oficialii administratiei Bush au anuntat de 532 de ori ca Irak detine arme de distrugere in masa, ca incearca sa le obtina ori sa le produca sau ca are legaturi cu al-Qaida.

"Este in afara oricarei discutii ca Irakul nu a detinut niciun fel de arma de distrugere in masa si nici nu are legaturi cu al-Qida", au spus Charles Lewis si Mark Reading-Smith, autorii studiului.

"Concret, administratia Bush a condus populatia la razboi pe baza unor afirmatii eronate care s-au propagat metodic si au culminat cu actiunile militare din Irak, din 19 martie 2003", au explicat cei doi jurnalisti.

Celelalte nume din Administratia Bush care apar in studiu sunt vicepresedintele Dick Cheney, consilierul de securitate nationala Condoleezza Rice, secretarul Departamentului de Aparare, Donald H. Rumsfeld, secretarul de stat Colin Powell, deputatul Paul Wolfowitz si secretarii de presa de la Casa Alba Ari Fleischer si Scott McClellan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își face un centru ştiinţific şi de producţie a dronelor. Aparatele de zbor fără pilot au devenit noile arme eficiente ale războiului
Rusia își face un centru ştiinţific şi de producţie a dronelor. Aparatele de zbor fără pilot au devenit noile arme eficiente ale războiului
Devenite armele războiului din mileniul trei, dronele vor avea de acum și un centru ştiinţific şi de producţie. Acesta va înfiinţat de ministerul Apărării din Rusia. Ministerul rus al...
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
#George Bush, #administratie, #razboi, #Irak , #Irak