Bush Senior vrea sa sara cu parasuta la 85 de ani

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 10:40
984 citiri
Bush Senior vrea sa sara cu parasuta la 85 de ani

George W. Bush si tatal sau au acordat un interviu inedit duminica in care au oferit detalii despre razboiul din Irak, greseli din trecut, planurile de viitor si relatia dintre ei.

Presedintele Bush este multumit ca razboiul din Irak este aproape de a fi castigat si este bucuros ca nu a cedat presiunii imense de a retrage trupele, decizie acum salutata de George Bush tatal, intr-un interviu fara precedent pentru "FOX News Sunday".

George Bush tatal s-a aratat emotionat cand a vorbit despre activitatea fiului sau. "Poti lua o decizie grea si sa o respecti. Iar el a fost testat ca niciun alt presedinte, prin atentatele din 11 septembrie. A trecut testul", a subliniat el.

"Sunt bine - sunt mandru de realizarile aceste administratii. Stiu ca am facut tot ce am putut in acesti opt ani, nu mi-am vandut sufletul pentru popularitate, deci, cand ma voi intoarce acasa si ma voi privi in oglinda, voi fi mandru de ce voi vedea", a declarat presedintele. Presedintele in exercitiu a spus ca va scrie o carte despre presedintia sa.

"Ma gandesc sa descriu cele mai dificile decizii pe care a trebuit sa le iau si contextul in care le-am luat. Oamenilor le este foarte greu sa-si aduca aminte cum era viata chiar si acum patru sau cinci ani si pentru mine va fi foarte important sa recreez mediul in care am fost nevoit sa iau unele decizii, mai ales imediat dupa 11 septembrie".

Bush tatal va sari cu parasuta indiferent de varsta pe care o are

In alta ordine de idei, actualul presedinte a glumit cu tatal sau, care a marcat mai multe aniversari prin salturi cu parasuta. "Cred ca este nebun ca a sarit cu parasuta la 70, 75, 80 si acum vrea sa sara si la 85 de ani", a declarat Bush.

"Vei avea probleme sa o convingi pe mama" in legatura cu un nou salt cu parasuta, i-a spus Bush, in varsta de 62 de ani, tatalui sau, care va implini 85 de ani la 12 iunie. "Ti-am spus motivele", a spus cel de-al 41 presedinte. "Nu vrei sa stai degeaba doar pentru ca esti batran, sa stai intr-un colt si sa spui prostii", a subliniat el.

Bush tatal a sarbatorit implinirea a 80 de ani in 2004 sarind cu parasuta dintr-un avion militar. El a planificat sa sara singur, insa din cauza vantului a trebuit sa sara impreuna cu o alta persoana, din motive de siguranta.

George H.W. Bush a sarit pentru prima data cu parasuta cand a fost aviator, dupa ce a fost doborat deasupra Pacificului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. "Putem sa fim batrani dar sa facem multe lucruri, sa ne implicam", a spus Bush tatal, presedinte in perioada 1989-1993. Bush tatal foloseste acum un baston pentru a se deplasa, din cauza unor probleme la spate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Geroge W Bush, #salt parasuta, #Bush senior , #Irak