Bush spune ca nu este un om al razboiului, asa cum crede toata lumea

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 12:32
661 citiri
Bush spune ca nu este un om al razboiului, asa cum crede toata lumea

Presedintele american George W. Bush a declarat ca "a fost inteles gresit" in legatura cu razboiul din Irak si ca incearca sa lase succesorului sau in fruntea Administratiei de la Washington o "mostenire diplomatica internationala" pentru a rezolva conflictul din aceasta tara.

Intr-un interviu acordat publicatiei The Times, liderul de la Casa Alba a recunoscut ca discursul sau agresiv a facut ca lumea sa creada ca este "un individ nerabdator sa inceapa razboiul", exprimandu-si ingrijorarea pentru felul "gresit" in care Statele Unite sunt percepute.

"Cuvinte precum aduceti-i incoace sau mort sau viu i-au facut pe oameni sa creada ca nu sunt un om care iubeste pacea", a declarat Bush.

"Incerc sa ma intalnesc cu cat mai multe familii care si-au pierdut un membru in razboi pentru ca am obligatia sa le consolez pe cat de mult pot. Am deasemenea obligatia sa le spun ca cei care si-au pierdut viata in acest razboi nu au facut-o in zadar", a mai adaugat acesta.

In acelasi interviu presedintele SUA si-a exprimat regretul pentru diferentele mari de opinie care exista in ceea ce priveste razboiul din Irak

"Obiectivul meu pentru ultimele sase luni de mandat este sa realizez un acord in probleme precum statul palestinian, dar si sa lasa mostenire o serie de structuri care sa usureze munca viitorului presedinte", a mai completat Bush.

Presedintele a afirmat ca este preocupat ca senatorul Barack Obama, candidatul democrat pentru Casa Alba, ar putea diviza unitatea statelor occidentale in fata ambitiilor nucleare ale Teheranului.

"Iranienii fie pot fi izolati, fie pot avea relatii mai bune cu noi", a afirmat Bush, adaugand ca viitorul lider american va pastra actuala politica fata de Iran dupa ce va analiza "ce functioneaza si ce nu functioneaza in relatia cu Teheranul"

Comentand pe marginea declaratiilor facute de ministrul israelian al Transporturilor, Shaul Mofaz, legate de un atac "iminent" asupra Iranului, Bush a precizat ca "aceste afirmatii trebuie privite ca un mod de a continua SUA sa preseze Iranul".

In ceea ce priveste cursa pentru Casa Alba, liderul Administratiei americane a afirmat ca "John McCain este o persoana independenta ce va lua singur decizii despre ce crede ca este mai bine", in timp ce despre Barack Obama a declarat ca "nominalizarea sa este o declaratie despre cat de departe a ajuns America"

Intrebat daca SUA este pregatita pentru un presedinte de culoare neagra Bush a declarat ca "nominalizarea lui Barack Obama de catre Partidul Democrat arata cat de departe a ajuns America".

"Avand toate acestea este important pentru poporul american sa arate celor din jur cum se descurca cu sarcinile secolui XXI. Este o provocare foarte mare", a mai spus acesta.

Citește și:
Incident șocant în timpul unui interviu. E incredibil ce s-a întâmplat în apropierea sportivei VIDEO
Incident șocant în timpul unui interviu. E incredibil ce s-a întâmplat în apropierea sportivei VIDEO
Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat, marţi, că a deschis o anchetă după un conflict între două jucătoare din Mali la Cupa Mondială de baschet feminin de la Sydney,...
„Marele război pentru apărarea lui Putin”. Sau despre onoare și lașitate la ruși
„Marele război pentru apărarea lui Putin”. Sau despre onoare și lașitate la ruși
Începând din 21 septembrie, pentru ruși războiul nu mai e un film pe Netflix sau un reportaj TV despre niște masacre din Orientul Mijlociu. Nu mai e „operațiune specială”. Războiul le-a...
Comentarii