Ziare.com

Bush recunoaste ca a ordonat personal tortura

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 13:54

   

Bush recunoaste ca a ordonat personal tortura
Fostul presedinte american, George W. Bush, a recunoscut pentru prima data, in cartea sa, ca a aprobat personal metoda de torturare prin care un interogator simula inecul unui detinut. Metoda a fost, de atunci, interzisa de Departamentul Justitiei.

In cartea sa, "Decision points", Bush spune ca a fost intrebat de catre CIA daca este de acord cu aceasta metoda in cazul lui Khalid Sheik Mohammed, presupusul initiator al atentatelor de pe 11 septembrie 2001, scrie Rawstory.

"Al naibii de adevarat", a scris Bush ca ar fi spus. In articolul sau din cotidianul Washington Post, Jefrey Smith, sugereaza ca o sursa apropiata lui Bush ar fi spus ca acesta ar fi facut din nou acelasi lucru "pentru a salva vieti," chiar daca pana acum nu a existat vreo dovada ca tehnica a fost folosita.

"Bush a recunoscut in trecut ca a avizat ceea ce CIA numea tehnici de interogare "imbunatatite", un termen menit sa cuprinda tehnici neregulate si coercitive, dupa ce Departamentul Justitiei si alti consilieri l-au asigurat ca este legal," nota Smith.

In februarie, fostul vicepresedinte Dick Cheney, a spus ca el personal era un "mare suporter [al acestei tehnici]." Declaratia lui Bush ar putea avea consecinte internationale privind drepturile omului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1341 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corect !

Asa a ajuns America sa fe urita mai peste tot,netinind seama nici de cele mai elementare drepturi ale omului. Pentru tortura,la Nurenberg au fost spin-zurati oameni,Guantanamo este mai odios decit orice lagar nazist .Bush a dat tonul si Obama uita sa-si tina promisiunile electorale. Oare de ce ?!

 

I'auzi !

degeaba stai in tara Canada, fotbalistule, n'ai invatat nimic. Spalat pe creier de stingisti si de maculatura de pe net.
"Guantanamo este mai odios decit orice lagar nazist" ! Esti pe psihotroape si nu mai stii ce spui ?

Cind islamistii taiau capetele ostatecilor occidentali la TV tot asa te indignai ?

islamisti

deseori finantati de occident, mda...

Si care-i noutatea ?

Doar nu degeaba duamna rice a facut turul tuturor statelor vasale cerandu-le sa semneze acordul in baza caruia criminalii de razboi americani sa nu poata fi urmariti de lege in tarile respective.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor