George W. Bush a avut simptome caracteristice sindromului Havana, în timpul unui summit G8

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 11:39
2143 citiri
George W. Bush a avut simptome caracteristice sindromului Havana, în timpul unui summit G8

Este posibil ca fostul președinte american Geroge W. Bush să fi fost victimă a sindromului Havana, când s-a simțit rău la o conferință G8 care a avut loc în Germania, în 2007, potrivit publicației Washington Examiner.

La adunarea liderilor mondiali, atât Bush, cât și soția sa, Laura, au avut simptome de „greață și amețeală”, după cum a scris chiar fosta primă-doamnă, în autobiografia sa din 2010. Unii consilieri care călătoreau alături de cei doi au avut probleme cu auzul și echilibrul. Concluzia oficială la acea vreme a fost contractarea unui virus, deși au existat speculații cum că cei doi au fost otrăviți.

Noile informații publicate de Washington Examiner argumentează că simptomele cuplului Bush și ale consilierilor sunt caracteristice sindromului Havana, afecțiunea misterioasă cu cauze necunoscute, care este în centrul atenției publice de cinci ani. Sindromul Havana a fost prima dată raportat în 2016, însă nu este clar când a apărut, de fapt. Există multe necunoscute legate de afecțiune, care are simptome ce sunt întâlnite și la alte probleme medicale. Unii se îndoiesc, însă, de existența sa și cred că este vorba despre o „isterie ]n masă”.

Rusia a folosit microundele în timpul Războiului Rece

Publicația citată subliniază că Rusia ar fi vinovatul. Se crede că sindromul Havana este provocat de emisii de microunde, iar Moscova a folosit aceste capabilități încă de pe vremea Războiului Rece. În timpul Războiului Rece, sovieticii au iradiat în mod repetat Ambasada SUA de la Moscova cu microunde – fenomen cunoscut ca „Moscow Signal” - din motive necunoscute.

Cel puțin cinci foști sau actuali membri ai Guvernului SUA, care au cunoștințe despre sindromul Havana, au declarat pentru Washington Examiner că summitul G8 și ceea ce s-a întâmplat acolo trebuie investigat.

Un membru al echipei lui George W. Bush a confirmat pentru Daily Mail că fostul președinte, soția sa și mai mulți consilieri care stăteau în aceeași clădire, din Heiligendamm au fost, într-adevăr, bolnavi. Unul dintre consilieri și-a pierdut auzul la o ureche, iar un altul avea probleme de deplasare și echilibru, a precizat oficialul. 

Până la acest moment, nu există comentarii oficiale din partea Casei Albe sau a Secret Service cu referire la informațiile publicate de Washington Examiner.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...