Ziare.com

George Bush s-a intalnit cu Mahmoud Abbas la Casa Alba

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 19:10

   

George Bush s-a intalnit cu Mahmoud Abbas la Casa Alba
resedintele Statelor Unite, George Bush, l-a primit, joi, la Casa Alba, pe liderul palestinian Mahmoud Abbas, scopul discutiilor fiind sa revigoreze negocierile de pace cu Israelul inaintea vizitei din mai a liderului american, relateaza BBC. Este o onoare de care Yasser Arafat nu a avut parte.

Presedintele Bush a declarat ca Statele Unite ii vor ajuta pe palestinieni in drumul spre pace in Orientul Mijlociu. Presedintele Bush si-a aratat din nou sustinerea pentru planul de pace, asa numita foaie de parcurs.

De partea sa, presedintele Mahmoud Abbas a declarat ca democratia palestiniana nu se poate dezvolta sun ocupatie israeliana si in lipsa libertatii.

"Crearea unui stat palestinian este una dintre prioritatile administratiei americane. Un stat viabil, care sa dea speranta. Cred ca e in interesul israelienilor si al palestinienilor sa aiba lideri care sa faca eforturi pentru crearea unui asemenea stat", a declarat George Bush.

"Nu pot spune ca drumul catre pace este pavat cu flori. E pavat cu obstacole dar impreuna vom face eforturi pentru a le depasi si a obtine pacea", a adaugat Mahmoud Abbas.

Intalnirea se inscrie in eforturile diplomatiei americane de a pune in miscare procesul de pace, dupa o conferinta organizata la Annapolis in noiembrie 2007, cand Israelul si palestinienii au ajuns la un acord pentru a relansa discutiile. Totusi, de atunci s-au inregistrat progrese minore.
Citeste mai multe despre Mahmoud Abbas George Bush Casa Alba
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 729 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu toata lumea intelege

Eu am inteles ca este vorba despre actiunea institutiei prezidentiale americane pentru revigorarea tratativelor de pace dintre Israel si Autoritatea Palestiniana.Ce legatura se poate face intre persoanele particulare Bush,Cheney si Rumsfeld vs.pacea in Orientul Mijlociu?Daca tratativele progreseaza atat de lent,cauza trebuie cautata in incapatanarea conducerii palestiniene de a pretinde reintoarcerea colonistilor palestinieni in teritoriul israelian,cand mult mai normal ar fi ca acestia sa se intoarca in teritoriile palestiniene.Reintoarcerea evreilor din exil s-a facut in Israel si nu in "Palestina",deci,in mod similar,palestinienii refugiati trebuie sa se intoarca in tara lor.Si ar mai fi ceva,la fel de important,efectuarea unui schimb de populatii intre cele doua entitati statale,astfel ca sa se asigure o existenta separata a populatiilor evreiesti si palestiniene(cat se poate),intrucat diferentele religioase fac imposibila coexistenta.Nu se poate accepta existenta unui stat palestinian cu populatie strict palestiniana in conditiile in care statul Israel are in interior o populatie palestiniana in amestec cu populatia evreiasca.Ce poate accepta Israelul este existenta unor populatii arabe de druzi si beduini,dar si acestia selectati pe criteriul participarii anterioare la serviciul militar de aparare a Israelului,adica cetateni loiali statului in care traiesc.

 

 

Abea astept...

...sa-l vad pe acest criminal inept de George Bush plecat de la "Casa Alba" la ferma lui de vaci din Texas... Pentru tot raul pe care l-a facut acest vacar oligofren omenirii in general si Statelor Unite in special, ar trebui spanzurat alaturi de eminenta lui cenusie, Dick Cheney, si coada lui de topor, Donald Rumsfeld ! Si Diavolul sa-i muncesca pe vecie in imparatia sa intunecata !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor