George Bush s-a intalnit cu Mahmoud Abbas la Casa Alba

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 19:10
1205 citiri
George Bush s-a intalnit cu Mahmoud Abbas la Casa Alba

resedintele Statelor Unite, George Bush, l-a primit, joi, la Casa Alba, pe liderul palestinian Mahmoud Abbas, scopul discutiilor fiind sa revigoreze negocierile de pace cu Israelul inaintea vizitei din mai a liderului american, relateaza BBC. Este o onoare de care Yasser Arafat nu a avut parte.

Presedintele Bush a declarat ca Statele Unite ii vor ajuta pe palestinieni in drumul spre pace in Orientul Mijlociu. Presedintele Bush si-a aratat din nou sustinerea pentru planul de pace, asa numita foaie de parcurs.

De partea sa, presedintele Mahmoud Abbas a declarat ca democratia palestiniana nu se poate dezvolta sun ocupatie israeliana si in lipsa libertatii.

"Crearea unui stat palestinian este una dintre prioritatile administratiei americane. Un stat viabil, care sa dea speranta. Cred ca e in interesul israelienilor si al palestinienilor sa aiba lideri care sa faca eforturi pentru crearea unui asemenea stat", a declarat George Bush.

"Nu pot spune ca drumul catre pace este pavat cu flori. E pavat cu obstacole dar impreuna vom face eforturi pentru a le depasi si a obtine pacea", a adaugat Mahmoud Abbas.

Intalnirea se inscrie in eforturile diplomatiei americane de a pune in miscare procesul de pace, dupa o conferinta organizata la Annapolis in noiembrie 2007, cand Israelul si palestinienii au ajuns la un acord pentru a relansa discutiile. Totusi, de atunci s-au inregistrat progrese minore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Casa Albă despre atacul Iranului asupra Israelului: "Un eşec spectaculos şi stânjenitor"
Casa Albă despre atacul Iranului asupra Israelului: "Un eşec spectaculos şi stânjenitor"
Atacul Iranului, cu drone şi rachete, asupra Israelului a fost "un eşec spectaculos şi stânjenitor", a declarat luni, 15 aprilie, John Kirby, purtătorul de cuvânt pentru securitate...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mahmoud Abbas, #George Bush, #Casa Alba , #stiri George Bush