Ziare.com

Helmut Kohl, George Bush si Mihail Gorbaciov se reintalnesc la Berlin

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 14:58

   

Helmut Kohl, George Bush si Mihail Gorbaciov se reintalnesc la Berlin
Trei lideri din Razboiul Rece - Helmut Kohl, 79 de ani, George Bush, 85 de ani, si Mihail Gorbaciov, 78 de ani - se vor intalni sambata la Berlin cu Angela Merkel, la 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Fostul cancelar german (1982-1998), fostul presedinte american (1989-1993), fostul lider sovietic (1985-1991) si cancelarul de abia reales vor discuta despre toamna lui 1989 la o masa rotunda, inainte de celebrarile din 9 noiembrie.

Evenimentul va fi organizat in fostul Berlin de Est. Seara, cei trei fosti lideri vor fi oaspetii grupului de presa Springer, editor al cotidianului Bild, cu cel mai mare tiraj din tara, si al Die Welt. Axel Springer, care si-a instalat grupul de presa intr-o parte a Zidului si al carui birou avea vedere la Berlinul de Est, si-a pus ziarele in serviciul reunificarii si al luptei impotriva comunismului.

Pentru celebrarile din 9 noiembrie, Gorbaciov si fostul lider polonez Lech Walesa vor trece cu Merkel pe la fostul punct de frontiera de pe Bornholmer Strasse, primul care s-a deschis, in seara de 9 noiembrie 1989.

O "Sarbatoare a libertatii" se va deschide printr-un concert in aer liber al orchestrei Operei din Berlin sub bagheta israeliano-argentinianului Daniel Barenboim. Seara, mii de piese de domino de 2,50 metri inaltime vor fi daramate simoblic, pe doi kilomtri, in plin centrul capitalei. Organizatorii spera ca sute de mii de persoane vor asista la acest spectacol.
Sursa: rNews

Articol citit de 1511 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FOSTA R.F.G....

A platit -[ in vremea cand Helmut Kohl erea CANCELAR-] 300 SUTE DE MILIARDE de dolari pentru RELOCALIZAREA a 4oo de mii de SOLDATI SOVIETICI - si familile lor in fosta U.R.S.S. A cesta a fost PRETUL REANTREGIRII GERMANIEI. INTREBARE? ;PUTEM NOI OFERI -[PASTRAND PROPORTIILE-] o suma de bani pentru REALIPIREA BASARABIEI la ROMANIA ??

 

bietului nae!

RFG a platit numai 15 miliarde marci fostei URSS. Nu cred ca e mult. Noi romanii exageram cam des.

BRAVO

ACESTI TREI AU SCHIMBAT LUMEA,LE DORESC SANATATE,AU FOST OAMENII SECOLULUI TRECUT.

 

A "cazut" comunismul asa dintr-o data ? LOL

Au schimbat pe *** . N-au schimbat nimic ei.
Acestia au fost doar papusile , marionetele celor ce ne-au adus comunismul in Europa.
Toti 3 erau si sint francmasoni.

NU POT SA CRED...

FRANTUJII NU AU FOST INVITATI ...SA SE MAIMUTAREASCA MACAR CU O TRUPA, DOUA DE "ARTISTI "????!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor