George W. Bush spune ca nu s-a bucurat de moartea lui Osama bin Laden

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 14:31
2101 citiri
George W. Bush spune ca nu s-a bucurat de moartea lui Osama bin Laden
Foto: BlueStarChronicles

Fostul presedinte american, George W. Bush, a declarat ca nu s-a bucurat cand a auzit despre moartea lui Osama bin Laden, liderul al Qaida responsabil de organizarea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Fostul presedinte a acordat un interviu postului National Geographic, in care a vorbit despre cum a aflat despre moartea lui Osama bin Laden. "Statea intr-un restaurant in Dallas, cand serviciile secrete l-au anuntat ca presedintele Barack Obama vrea sa vorbeasca cu el si asa a aflat despre asasinare", a declarat documentaristul Peter Schnall, pentru CNN.

Bush a spus ca "nu are niciun sens de exaltare sau bucurie", a mai declarat Schnall. "Daca a simtit ceva, a simtit doar ca se incheie in sfarsit un capitol", a adaugat acesta.

Peter Schnall a fost cel care i-a luat un interviu fostului presedinte american, in cadrul unui documentar difuzat pe National Geographic, cu ocazia implinirii a zece ani de la atacurile de la 11 septembrie.

"Vedem in interviu ca presedntele a fost captivat de evenimentele din acea zi. Era incarcat emotional. El nu era la Washington, sa nu uitam. Zbura in tara. Fugeau de un inamic pe care nu il cunosteau, trebuiau sa ia decizii intr-un avion Air Force One", sustine Schnall.

In plus, George W. Bush a trebuit sa dea ordinul ca orice avion care nu raspunde la cererile Administratiei Federale de Aviatie sa fie doborat la pamant.

"A trebuit sa ia decizii, a fost tulburat de aceste decizii, cred ca este si acum tulburat. In acele ore era coplesit de faptul ca nu se stia cine este inamicul. Nu se stia daca vor mai avea loc atacuri", a adaugat acesta.

George Bush, care se afla intr-o scoala atunci cand a aflat despre distrugerea turnurilor gemene, a declarat ca, initial, nu a crezut ca este vorba despre un atac.

"Prima oara am crezut ca a fost un avion de mici dimensiuni si am spus ca ori a fost vorba despre vremea proasta, ori ceva extraordinar s-a intamplat cu pilotul. Insa ulterior, seful cabinetului prezidential, Andy Card, mi-a soptit: 'un al doilea avion a lovit al doilea turn, America este atacata", a spus Bush.

Pe 11 septembrie 2011, membrii al Qaida au deturnat patru avioane, iar doua dintre ele au fost directionate sa loveasca cele doua turnuri gemene din New York. Un avion a lovit cladirea Pentagonului, pe cand un al patrulea s-a prabusit in apropiere de un oras din Pannsylvania.

In urma atacurilor si-au pierdut viata aproape 3.000 de persoane, printre care si cei 19 atacatori. Osama bin Laden, unul dintre coordonatorii atacului, nu a recunoscut initial ca a fost implicat, insa in 2004 a revendicat atacurile in numele al Qaida.

Citește și:
Cine este Ligia Deca, consiliera lui Iohannis aflată în cărți pentru a prelua ministerul Educației: "Profesionist cu o carieră impecabilă, neimplicată în politică"
Cine este Ligia Deca, consiliera lui Iohannis aflată în cărți pentru a prelua ministerul Educației: "Profesionist cu o carieră impecabilă, neimplicată în politică"
Principalul favorit în a prelua ministerul Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu este consilierul prezidențial Ligia Deca, una dintre persoanele care a lucrat la proiectul șefului...
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu invocă ”o presiune nedreaptă și ilogică”. Fostul ministru se declară îngrijorat de reforma Educației
Sorin Cîmpeanu a făcut vineri, 30 septembrie, precizări în legătură cu decizia sa de a demisiona din funcția de ministru al Educației. Cîmpeanu susține că prin decizia sa a vrut...