UPDATE: Presedintele american George W. Bush a aterizat la Bucuresti (VIDEO)

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 18:09
2915 citiri
UPDATE: Presedintele american George W. Bush a aterizat la Bucuresti (VIDEO)

Avionul care l-a transportat pe presedintele George W. Bush din Ucraina la Bucuresti a aterizat, la ora 18,00, pe aeroportul Henri Coanda la Bucuresti. Desi initial s-a spus ca presedintele Traian Basescu il va astepta pe omologul sau american, liderul de la Casa Alba a fost primit doar de Theodor Melescanu, ministrul Apararii.

Potrivit protocolului valabil pentru astfel de ocazii, presedintele Bush trebuia intampinat, in ordine erarhica, de presedintele Romaniei (Traian Basescu nu si-a putut primi omologul din cauza agendei incarcate), apoi de premierul Tariceanu, urmat de al doilea om in stat, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si ministrul de Externe.

Presedintele George W. Bush, sotia sa, Laura, si ceilalti membri ai delegatiei Statelor Unite au plecat de la Aeroportul "Henri Coanda", direct la Horelul Marriott, unde vor fi cazati in perioada summitului NATO.

Este pentru a doua oara cand presedintele Bush se afla in Romania. Precedenta vizita a avut loc in noiembrie 2002 si a fost marcata de un moment memorabil, potrivit sefului Casei Albe - aparitia unui curcurbeu chiar in momentul rostirii unui discurs-cheie in fata romanilor.

Prezenta presedintelui american in Romania a determinat pregatirea a doua tipuri diferite de protocol diplomatic - este vorba despre un protocol legat de reuniunea sefilor de state membre ale NATO, precum si de unul similar unei vizite oficiale de stat.

George Bush se va intalni, la 2 aprilie, cu presedintele Traian Basescu, la Neptun si va fi intampinat la aeroportul Kogalniceanu de seful statului roman dupa protocolul unei bilaterale.

Miercuri seara, Bush va reveni la Bucuresti unde va participa, la Palatul Cotroceni, la dineul oficial al sefilor delegatiilor statelor membre NATO. La acest dineu vor fi discutate principalele probleme ce vor fi abordate in cadrul summitului si se vor lua decizii.

Vineri, in ultima zi a summitului, presedintele George W. Bush si secretarul de stat american Condoleeza Rice se vor intalni cu premierul roman Calin Popescu Tariceanu, la Guvern.

Bush va pleca de la Bucuresti vineri dupa-amiaza, cu destinatia Croatia, tara care are mari sanse sa primeasca la Bucuresti invitatia de a adera la NATO. Ulterior, presedintele american va merge in Rusia, pentru o ultima intalnire in doi cu Putin, inainte ca acesta sa fie inlocuit la Kremlin, in mai, cu Dmitri Medvedev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasadorul al Rusiei în România. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice, informează agenția rusă...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Bush, #air force One, #Romania, #summit, #vizita , #Traian Basescu