The Guardian: Bush si Putin, aproape de o coliziune

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 07:30
2958 citiri
The Guardian: Bush si Putin, aproape de o coliziune

George Bush si Vladimir Putin sunt pe punctul de a avea o coliziune, la summit-ul NATO. Intalnirea celor 26 de lideri NATO la Bucuresti este decisiva pentru viitoarele aliante si o noua relatie inre Statele Unite si Rusia, comenteaza The Guardian. George W. Bush a fost, marti, la Kiev, unde si-a declarat sprijinul pentru ca Ucraina sa devina membru al aliantei nord atlantice. Totul, in timp ce Moscova se opune dur extinderii NATO catre est.

Presedintele SUA si-a aratat sprijinul si pentru Georgia, spunand ca Rusia nu-si poate impune punctul de vedere asupra tarilor care pot face parte din NATO. Declaratiile de la Kiev nu sunt vazute cu ochi buni, inaintea intalnirii de vineri dintre liderii NATO si oficialii rusi, cu atat mai putin pentru intalnirea dintre Bush si Putin de la Soci.

Jurnalistii britanici sunt de parere ca este foarte probabil ca intalnirea de la Soci sa fie un esec, precum cel din mai anul trecut, cand SUA si Rusia nu au reusit sa se puna de acord in privinta extinderii NATO, planului antiracheta si a strategiei din Iran.

Problema extinderii NATO va fi dezbatuta pe larg la Bucuresti. Nu numai Rusia se opune extinderii ci si Franta si Germania - care nu sunt de acord cu extinderea aliantei in fostele republici sovietice, argumentand ca nici Ucraina si nici Georgia nu sunt pregatite pentru acest pas. In plus, extiderea NATO ar inrautati relatiile cu Moscova.

Imaginea SUA se imbunatateste

Totusi, imaginea Statelor Unite s-a imbunatatit, dupa cativa ani in care sondajele aratau impresia negativa pe care o lasa peste granite, comenteaza Reuters. In ciuda acestei imbunatatiri, Uniunea Europeana, Brazilia, China, India si Rusia sunt mult mai bine vazute.

Un studiu efectuat in 34 de tari arata ca imaginea asupra influentei SUA a crescut cu 4 procente in ultimul an. Imaginea Statelor Unite a avut de suferit incepand cu anul 2003, odata cu invazia din Irak. Incercarile administratiei Bush de a crea o imagine diplomatica, a fost un esec.

Primul hibrid britanic, intre om si animal

Cercetatorii britanici au creat primii embrioni al unui hibrid intre om si animal. Acestia sunt de parere ca datorita celulelor stem vor putea investiga cauzele unor boli precum Alzheimer sau Parkinson, relateaza The Guardian.

Lyle Armstrong, cel care a condus cercetarile, a primit acordul autoritatilor pentru crearea embrionilor. Celulele au luat nastere dupa introducerea de ADN uman intr-un embrion de bovina. Un soc electric a facut ca embrionul hibrid sa creasca. Acesta este 99.9% uman si doar 0,1% animal, a crescut timp de trei zile si a ajuns la 32 de celule.

Citește și:
Washington Post: De ce planul lui Elon Musk pentru Ucraina este nepractic și imoral
Washington Post: De ce planul lui Elon Musk pentru Ucraina este nepractic și imoral
Elon Musk a obținut un succes fantastic în construirea de mașini electrice și lansarea de rachete spațiale. Dar faptul că este cel mai bogat om din lume nu înseamnă că este capabil să...
”Submarinul Apocalipsei” pune pe jar țările NATO. Unde s-ar afla temuta armă a Rusiei VIDEO
”Submarinul Apocalipsei” pune pe jar țările NATO. Unde s-ar afla temuta armă a Rusiei VIDEO
În presa italiană apar noi detalii cu privire la torpila Poseidon, care ar fi dotată cu o încărcătură nucleară. Țările NATO ar fi fost deja avertizate de serviciile de informații ale...