Afacerile lui Copos vor scadea cu 30% in acest an

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 15:00
931 citiri
Afacerile lui Copos vor scadea cu 30% in acest an
Foto: Cotidianul

George Copos, patronul grupului Ana Holding, estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro, pentru 2009.

Acest lucru ar reprezenta o scadere de 25 - 30 de procente fata de nivelul de anul trecut, relateaza Mediafax.

"Ianuarie, februarie, martie au mers foarte prost. Ana Imep exporta 97% din productie si a fost cea mai afectata. Hotelurile au scazut si ele cu 30% in primele trei luni. Pana la sfarsitul anului afacerile pe partea de hoteluri se vor reduce cu 30% fata de bugetul previzionat la sfarsitul anului trecut", a declarat Copos.

Grupul Ana Holding detine, pe langa Ana Imep, firma care activeaza in industria producatoare de motoare electrice, si firma Ana Hotels, prin care detine mai multe hoteluri, inclusiv Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza, din Bucuresti. De asemenea, grupul include companiile Ana Electronic, Ana Pan, Ana Teleferic si Ana International.

Pentru hoteluri, Copos estimeaza o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, in 2009, in scadere fata de nivelul de 42 de milioane de euro, inregistrat anul trecut.

Pe segmentul de imobiliare, omul de afaceri a oprit toate proiectele din Bucuresti, atat pe partea de birouri, cat si pe cea rezidentiala, investitiile fiind estimate, in total, la 200 de milioane de euro.

"Am finalizat un imobil de 14 locuinte de lux in Bucuresti, in care am investit sapte milioane de euro, dar nu-l vindem deocamdata, asteptam. Stam cu proiecte imobiliare de 200 de milioane de euro, rezidentiale si birouri, pentru care avem autorizatii de constructie. Suntem dispusi sa asteptam oricat pentru a nu da faliment", a spus Copos.

Potrivit spuselor sale, Romania va incepe sa-si revina din criza de abia la doi ani dupa ce Statele Unite vor incepe sa aiba crestere economica.

"Criza ne va ajuta foarte mult, chiar daca eu am pierdut 100-200 de milioane de euro. Romanii isi vor schimba mentalitatea. Am crezut ca totul ni se cuvine, ca putem cere cresteri de salarii fara sa crestem productivitatea", a incheiat Copos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#George Copos declaratii, #rezultate Ana Holding, #estimari venituri Copos , #afaceri