George Copos, pus sub invinuire pentru manipularea pietei de capital

Joi, 17 Iulie 2008, ora 12:53
1934 citiri
George Copos, pus sub invinuire pentru manipularea pietei de capital

Omul de afaceri George Copos s-a prezentat joi in fata procurorilor anticoruptie pentru a lua cunostinta ca impotriva sa s-a inceput urmarirea penala si pentru manipularea pietei de capital, in dosarul Loteria II.

Copos nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor, el fiind insotit de avocatul sau, Gheorghita Mateut, anunta NewsIn.

Pe 7 iulie, a fost pus sub invinuire si fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, in prezent, angajat la una dintre societatile familiei Voiculescu.

Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Ana Holding, Giulio Giusepe Roza, s-a prezentat, marti, la DNA, pentru a lua la cunostinta de noile invinuiri in dosarul Loteria II, in care procurorii au extins cercetarile pentru infractiuni la legea pietelor de capital.

Procurorii DNA au extins cercetarile in dosarul Loteria II fata de George Copos si Camelia Voiculescu, cei doi urmand sa fie pusi sub invinuire pentru infractiuni la legea pietelor de capital, au declarat, saptamana trecuta, pentru NewsIn, surse judiciare.

Intre timp, in acelasi dosar, au mai fost pusi sub invinuire mai multi functionari de la firmele lui Copos si Voiculescu, precum si de la fostul Fond al Proprietatii de Stat, devenit intre timp Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Astfel, Mihai Stolojanu, George Vodislav si Romeo Nicu Susanu sunt acuzati de procurorii DNA ca, in 2000, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, ar fi fundamentat si aprobat o nota prin care o serie de "creante fictive" ale Ana Electronic, de peste 5 miliarde de lei vechi, ar fi fost transformate in actiuni la Fast Service Electronica SA Bucuresti.

Procurorii spun ca, in acest mod, Ana Electronic ar fi urmarit sa obtina, in mod neconcurential, prin evitarea licitatiei publice, un pachet important de actiuni la FSE. Prin aceeasi fapta, procurorii sustin ca s-ar cauzat un prejudiciu de 700.000 de dolari actionarilor FSE de la acel moment, precum si 400.000 de dolari FPS, iar SIF Oltenia ar fi fost prejudiciat 300.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
Un bărbat s-a autoincendiat în fața tribunalului în care se desfășoară procesul lui Trump. Imagini surprinse din momentul incidentului VIDEO
Un bărbat s-a autoincendiat în fața tribunalului în care se desfășoară procesul lui Trump. Imagini surprinse din momentul incidentului VIDEO
Un bărbat și-a dat foc chiar în fața tribunalului unde se desfășoară procesul lui Donald Trump. Potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul forțelor de ordine, bărbatul a intrat...
#george copos, #invinuiere, #Tribunal, #piata de capital, #Loteria II , #afaceri