Copos i-a vandut Rapidul lui Taher: "Am plans cand am semnat actele"

Marti, 25 Martie 2008, ora 11:35
5159 citiri
Copos i-a vandut Rapidul lui Taher: "Am plans cand am semnat actele"

Telenovela "Vand Rapidul, dar parca mai stau..." a lui George Copos s-a incheiat in mod oficial luni seara, atunci cand a semnat actele de cedare a 80% din actiunile clubului Rapid omului de afaceri iordanian, Fathi Taher.

Copos si Taher s-au intalnit in jurul orei 16:00 intr-o sedinta la Crowne Plaza, unde au fost insotiti de un martor si de avocati, iar dupa o lunga sedinta de negocieri, in timpul careia iordanianul s-a ridicat de mai multe ori de la masa si s-a indreptat catre geam pentru a vedea daca reprezentantii mass-media sunt in zona, cei doi au semnat actele.

In urma tranzactiei, 80% din actiunile clubului Rapid vor intra in posesia lui Taher, care va plati 40 de milioane de euro, iar George Copos va ramane actionar minoritar, dar se va ocupa in continuare de conducere.

Copos a vorbit cu presa la finalul tranzactiei si a recunoscut oficial semnarea actelor.

"Trebuie sa spun ca incepand de marti, Atelierele Grivita, actuala Griro, va detine majoritatea actiunilor clubului Rapid. Eu sunt bucuros ca timp de 16 ani am putut face ceva pentru Rapid. De altfel, in contract este stipulata o clauza prin care actuala conducere este obligata sa obtina aceleasi performante pe care le-a obtinut Rapidul in ultimii 10 ani de zile. Domnul Taher este un om mai puternic decat mine care are o cifra de afaceri de 500 de milioane de euri, peste 20.000 de angajati. Sunt convins ca va face mai mult decat am facut eu la Rapid. Am plans si nu mai pot sa spun nimic", a declarat Copos.

Clubul din Giulesti trece astfel printr-o perioada neagra, in care ramane mai intai fara antrenor, iar sansele echipei de a prinde un loc de Liga Campionilor scad vazand cu ochii, mai repede chiar decat gazul din bricheta aruncata in capul lui Deaconu in partida cu Steaua.

Cu un nou patron, Rapidul va lua un nou drum, care il va duce in urmatorii ani ori pe cele mai inalte culmi, ori la polul opus, pentru ca asa cum au spus si presedintele LPF, Dumitru Dragomir, dar si seful Stelei, Gigi Becali, "Taher nu este un om care se incurca cu jumatati de masura".

Nici nu a semnat bine actele de preluare a clubului dar si-a facut planuri: "In maximum doua zile, Rapidul va avea un presedinte care va decide noul antrenor. Eu si George vom veni la meci ca simpli spectatori, ca doar de asta investim bani in fotbal", spunea omul de afaceri iordanian in cursul zilei de luni, presedinte care a fost confirmat de Copos, dupa semnarea actelor: "Noul presedinte va fi Toma Constantin. Domnul Taher a avut o idee fantastica, sa aduca un presedinte din domeniul bancar", a spus Copos.

Taher a rezolvat deja si problema demisiei lui Mircea Rednic, dupa esecul de la Buzau: "De echipa se va ocupa Nae Manea. Suporterii Rapidului sunt unici, pentru ei am venit sa investesc la Rapid. La Comisii este o cutie neagra. Nu stiu ce sanse ar avea Rapidul sa se rejoace meciul".

Mergand pe zicala "timpul vindeca tot", vom vedea viitorul echipei de sub podul Grant si evolutia acesteia in campionat sub noul patron cel mai devreme probabil in urmatorul sezon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veteranul Rapidului îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Veteranul Rapidului îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Rapid l-a schimbat pe Cristiano Bergodi din postura de antrenor cu un trio de antrenori interimari, principal fiind Bogdan Lobonț. O mare parte a fanilor îl cer însă pe Marius Șumudică,...
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
După "falimentul" proiectului Cristiano Bergodi, acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, lucrează la un plan nou pentru Rapid. Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Sorin...
#Taher, #vanzare, #cumparat, #Rapid, #copos, #oficial, #acte, #semnate , #Fathi Taher