Ziare.com

Cadou amar de la Becali pentru Copos: Il "scapa" de 40 de luni de inchisoare

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 17:41

   

Cadou amar de la Becali pentru Copos: Il "scapa" de 40 de luni de inchisoare
George Copos nu l-a trecut pe Gigi Becali pe lista invitatilor pentru petrecerea in care isi sarbatoreste aniversarea celor 60 de ani pe care i-a implinit miercuri.

Drept urmare, patronul Stelei a glumit amar pe seama faptului ca, odata trecut de 60 de ani, George Copos poate ispasi doar o treime din pedeapsa cu inchisoare pe care a primit-o in "Dosarul Transferurilor".

"Nu m-a chemat la ziua lui. Pe Porumboiu da, dar pe mine nu. Bine ca face 60 de ani, i-am transmis ca acum o sa ispaseasca doar o treime din pedeapsa", a spus, razand, Becali.

Finantatorul Stelei face trimitere la articolul 60 din Codul Penal referitor la "Liberarea conditionata in cazuri speciale".

"Cei condamnati in timpul minoritatii, cand ajung la varsta de 18 ani, precum si condamnatii trecuti de varsta de 60 de ani pentru barbati si de 55 de ani pentru femei, pot fi liberati conditionat, dupa executarea unei treimi din durata pedepsei in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani sau a unei jumatati in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, daca indeplinesc celelalte conditii prevazute in art. 59 alin. 1", se mentioneaza in art. 60 din Codul Penal.

La articolul 59, alineat 1 se precizeaza urmatoarele: "condamnatul care este staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei".

George Copos a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala in "Dosarul Transferurilor", decizia nefiind, insa, definitiva.

In cazul in care sentinta va fi mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Copos ar putea executa doar 20 de luni din totalul de 60.

Totodata, Copos a mai primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare si in dosarul Loteria. Nici aceasta decizie nu este definitiva.

C.S.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2607 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da !

Dar Gigi uită că el nu are incă 60 ani ! "Valiza" și la gară !

 

"Valiza" și la Jilava!

.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor